ALBA Un TIR a intrat în sediul Poliţiei Unirea. Poliţistul a scăpat, şoferul este rănit grav UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav accident de circulaţie a avut loc luni seara pe DN1, în centrul comunei Unirea din judeţul Alba. Şoferul unui TIR a scăpat controlul volanului, a părăsit drumul şi a intrat în sediul Poliţiei.

UPDATE Potrivit IPJ Alba, şoferul TIR-ului nu are permis de conducere: „La data de 07.05.2012, ora 22.54, pe strada Avram Iancu din localitatea Unirea, judeţul Alba, Iosif L., de 28 de ani, din comuna Iablaniţa, judeţul Caraş Severin, în timp ce conducea o autoutilitară cu remorcă, încărcată cu rumeguş, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi într-o curbă a pierdut controlul autovehiculului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat in clădirea  Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea.

În urma accidentului conducătorul auto a fost rănit grav (fractură de femur stâng) , S.A., de 24 de ani, din comuna Bozovici, judeţul Caraş Severin, angajat al societăţii care deţine autoutilitara în calitate de conducător auto, pasager în autoutilitară, (cel care i-a încredinţat lui Iosif L. autoutilitara pentru a o conduce pe drumul public), a suferit leziuni corporale uşoare iar sediul secţiei de poliţie a fost distrus.

În momentul producerii accidentului în sediul secţie se afla un agent de poliţie care nu a suferit leziuni corporale.  În cauză, faţă de Iosif L., au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, distrugere şi vătămare corporală din culpă iar faţă de S.A. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere."

Potrivit IPJ Alba, poliţistul de serviciu aflat în sediul postului de poliţie a scăpat nevătămat. Şoferul TIR-ului a rămas încarcerat în cabina maşinii. TIR-ul circula dinspre Turda, iar la curba din centrul comunei, din cauza vitezei, a părăsit drumul şi a intrat în sediul Poliţiei, până în biroul poliţistului de serviciu. Autotrenul este încărcat cu rumeguş şi este înmatriculat în judeţul Caraş Severin.

image

Sediul Poliţiei Unirea

Pentru scoaterea şoferului au intervenit pompierii de la serviciul de descarcerare din Aiud. În zona respectivă au mai avut loc astfel de accidente. Un TIR a intrat în 2011 într-o casă de la marginea drumului. Unirea este situată de-a lungul DN1, între Alba Iulia şi Turda şi în apropiere de oraşul Ocna Mureş.

Revenim cu detalii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite