Declaraţie şoc în cazul părinţilor proxeneţi din Blaj: „Mama ieşea la ţigară când ne viola tata“ VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul şocant al familiei din Blaj, în care patru copii erau obligaţi să cerşească, iar fetele erau violate de tatăl lor, a fost descoperit întâmplător prin intermediul uneia dintre victime. Fiica minoră violată şi obligată să se prostitueze în beneficiul financiar al părinţilor a povestit chinurile prin care trece poliţiştilor din Teiuş.

UPDATE: Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marţi, recursurile formulate de Gheorghe Voina şi Maria Voina la decizia de arestare preventivă. Cei doi soţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest.

Fata în vârstă de 13 ani a fost găsită de poliţiştii de la serviciul de Transporturi Feroviare în Gara din Teiuş. Întrebată ce caută acolo, minora a povestit că a fost bătută de părinţi, violată de tatăl ei şi trimisă la cerşit. Ulterior, cauza a ajuns la procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organziată care au continuat cercetările. Soţii Gheorghe şi Maria Voina, de etnie romă, au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Victimele au declarat procurorilor că mama lor îşi găsea de lucru pe afară atunci când Gheorghe Voina îşi viola fetele. Maria Voina mergea după lemne pentru foc sau fuma o ţigară. De asemenea, copiii erau bătuţi atunci când nu aduceau acasă suma de bani impusă, cuprinsă între 30 de lei şi 50 de lei în fiecare zi. Gheorghe Voina a mai fost condamnat în trecut pentru furt. Amândoi soţii erau mari consumatori de băuturi alcoolice.

„Inculpaţii se află în prezent în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori pentru cerşetorie, viol şi incest. Îşi obligau cei patru copii dintre care trei minori să practice cerşetoria în zona municipiilor Blaj, Alba Iulia şi Orăştie - Simeria, în special în gări. Au fost sancţionaţi contravenţional de mai multe ori de către poliţiile de la trafic feroviar pentru săvârşirea infracţiunilor de cerşetorie şi pentru faptul că nu au grijă de proprii copii minori. De asemenea tatăl a întreţinut relaţii cu două dintre fiicele sale respectiv cu una dintre fiice minoră şi una majoră“, a spus Ioan Mureşan, procurorul şef al DIICOT Alba Iulia.

Familia Voina are în total 10 copii. Trei sunt condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru furt calificat şi sunt în prezent în Peniteciarul Aiud. Patru erau în grija lor, iar doi sunt majori. Un alt copil a fost pierdut de familie în timpul unei călătorii cu trenul. Trei dintre copii sunt în prezent instituţionalizaţi într-un centru de primire, iar al patrulea a fugit după ce au început cercetările.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite