ALBA Şmecherul de Apuseni condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Popa. Foto Facebook
Claudiu Popa. Foto Facebook

Tânărul Claudiu Iulian Popa, poreclit şi şmecherul de Apuseni, este beneficiarul primei condamnări la închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia i-a aplicat recent pedeapsa de 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării.

La instanţa de fond, Judecătoria Câmpeni, şmecherul de Apuseni a primit o amendă penală în valoare de .000 de lei şi a fost obligat să achite daune morale în valoare de 6.000 lei şi 600 lei daune materiale către partea vătămată Andrei Brujan. Tânărul în vârstă de 26 de ani a fost judecat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Judecătorii de la Curtea de Apel au admis recursul procurorilor şi au decis să îl condamne pe inculpat la pedeapsa de 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni. Dacă în această perioadă mai este autorul unei fapte penale, suspendarea va fi anulată iar Claudiu Popa va merge la închisoare. Tânărul a formulat, deja, contestaţie în anulare la sentinţa definitivă a Curţii de Apel, care se va judeca în 24 septembrie 2012.

Acesta este al doilea dosar penal de ultraj în care Popa a fost judecat. Într-un alt dosar cu acelaşi obiect tânărul a fost achitat prin sentinţă definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia, în octombrie 2011. Claudiu Popa este recunoscut în zona Apusenilor pentru scandalurile în care a fost implicat. Tânărul este fiul unui om de afaceri cu investiţii în turism în comuna Albac.

Claudiu Popa a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal, pentru înşelăciune, tot la Judecătoria Câmpeni. În acest dosar el a petrecut două luni după gratii în perioada iulie - septembrie 2011, pentru că a folosit dispozitive în obţinerea de câştiguri ilegale la jocuri electronice. Procesul este în derulare la instanţa de fond şi se află în faza realizării unei expertize.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite