ALBA Sentinţă definitivă pentru trei inculpaţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Bălan a rămas cu sentinţa de închisoare cu executare
Adrian Bălan a rămas cu sentinţa de închisoare cu executare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat săptămâna trecută sentinţa definitivă într-un dosar cu trei inculpaţi disjuns din cauza „Prostituate pentru VIP-uri“. ÎCCJ a respins recursurile şi a menţinut decizia Curţii de Apel Alba Iulia, pronunţată în noiembrie 2011.

Inculpaţii judecaţi sunt Adrian Bălan, Adrian Trifa şi Sicoe Solomon, om de afaceri din Sebeş.  Primii doi au fost judecaţi pentru proxenetism, iar al treilea pentru instigare la şantaj. Victima şantajului a fost omul de afaceri italian Luigi Saviato.

Adrian Bălan a rămas cu pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, Adrian Trifa este condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare, pentru inculpatul Adrian Trifa, în timp ce Sicoe Solomon a rămas cu pedeapsa de 2 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi, tot cu suspendare.

„Respinge ca nefondate recursurile declarate de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – DIICOT- Serviciul Teritorial Alba Iulia si inculpatii Sicoe Solomon si Balan Adrian, împotriva deciziei penale nr.22/A din 2 noiembrie 2011 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia penală şi pentru cauze cu minori. Obligă recurenţii inculpaţi Sicoe Solomon şi Bălan Adrian la plata sumei de câte 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat din care suma de câte 150 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Trifa Adrian în suma de 300 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Onorariul interpretului de limba italiana va fi platit din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă”, se afirmă în minuta sentinţei de la instanţa supremă.

Cei trei au recunoscut faptele şi au solicitat judecarea într-o procedură rapidă, beneficiind şi de o reducere cu o treime a pedepsei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite