ALBA Sentinţă definitivă la ÎCCJ pentru cinci inculpaţi în dosarul utilajelor furate din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilaje de genul celor furate de gruparea infracţională
Utilaje de genul celor furate de gruparea infracţională

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat vineri o primă sentinţă definitivă în dosarul utilajelor furate din UE pentru cinci inculpaţi care au recunoscut faptele şi au solicitat să fie judecaţi după noua procedură prevăzută de legislaţie, beneficiind, astfel, şi de o reducere a pedepsei.

Dosarul de fond se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia, unde au rămas 27 de inculpaţi. Cei cinci judecaţi în noua procedură sunt Cornel Daniel Irimia, Iulian Iosif Băda, Radu Florin Liptak, Mihai Toma Jelea şi Ioan Tăuşan.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat doar recursurile formulate de procurorii DIICOT şi Iulian Iosif Băda, în privinţa pedepsei aplicate acestui inculpat. Bărbatul urmează să execute, în final, pedeapsa de 7 ani de închisoare, în condiţiile în care Curtea de Apel l-a condamnat la 5 ani şi 4 luni după gratii. În stabilirea pedepsei acestuia contează şi o pedeapsă de 2 ani de închisoare pronunţată de Judecătoria Deva, a cărei suspednare a fost revocată.

Cornel Daniel Irimia (în prezent Cunţan) şi-a retras recursul. De asemenea, în cazul lui Radu Florin Liptak, judecătorii de la instanţa supremă au decis respingerea recursului. Cei doi  au rămas cu pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare şi 2 ani interzicerea unor drepturi, pentru, iar Liptak .

Ultimii doi inculpaţi nu au contestat sentinţa instanţei de fond. Tăuşan Ioan şi Jelea Toma Mihai, judecaţi în stare de libertate, au fost condamnaţi la pedeapsa de câte un an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Inculpaţii care au primit pedepse cu executare au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite