ALBA Scenariu de film cu doi tineri beţi şi fără permis: Unul a furat o maşină, al doilea a provocat un accident şi a fugit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii sunt cercetaţi penal pentru mai multe infracţiuni
Tinerii sunt cercetaţi penal pentru mai multe infracţiuni

Doi tineri din comuna Vinţu de Jos sunt cercetaţi penal după ce au condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a avea permis de conducere. Unul dintre ei a furat maşina unui prieten, iar celălalt a provocat un accident şi a fugit de la locul faptei.

Evenimentele demne de scenariul unui film s-au produs luni seara. Poliţiştii Secţiei nr. 2 de Politie Rurală Vinţu de Jos au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale iar conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar din primele cercetări desfăşurate de aceştia a rezultat următoarea stare de fapt:

Un tânăr (T.S.N) de 24 de ani, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu un prieten din localitatea Vurpăr, i-a furat autoturismul ce era parcat în curtea locuinţei cu cheile în contact şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, s-a deplasat până în centrul localităţii Vinţu de Jos. Aici s-a întâlnit cu un prieten (P.A.N.) de 20 de ani, care i-a solicitat să coboare de la volan, pentru a conduce el autoturismul înapoi spre localitatea Vurpăr, pentru a-l înapoia proprietarului.

Nici al doilea şofer nu avea permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului. Acesta a condus autoturismul până în localitatea Vurpăr, unde, pe strada Principală, a pierdut controlul şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar de o tânără de 23 de ani din aceeaşi localitate,după care a părăsit locul accidentului. Maşina fost găsită ulterior la domiciliul proprietarului.

În urma testării cu aparatul etilotest, pentru T.S.N., a rezultat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat iar pentru P.A.N. a rezultat o valoare de 0.26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul de 24 de ani a refuzat să fie condus la spitalul din Alba Iulia pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere, refuz de recoltare probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie, părăsirea locului accidentului produs ca urmare a unei infracţiuni şi furt calificat“, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite