ALBA S-a spânzurat în închisoare când a aflat că a primit 25 de ani după gratii pentru crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul la momentul reconstituirii faptei
Criminalul la momentul reconstituirii faptei

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Alba s-a spânzurat în închisoare când a aflat că a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru crimă. Diego Armando Cordoş şi-a luat viaţa în Penitenciarul din Târgu Mureş.

Tânărul din comuna Unirea s-a sinucis în 5 august 2012. Diego Armano Cordoş a fost condamnat de Tribunalul Alba la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. A făcut apel, care urma să se judece la Curtea de Apel Alba Iulia. Tânărul nu a suportat, însă, realitatea că şi-ar putea petrece următorii 25 de ani după gratii şi şi-a luat viaţa.

“În data de 05.08.2012, în jurul orelor 04.00, persoana privată de libertate C.D.A. aflată în custodia Penitenciarului Târgu Mureş, condamnată în primă instanţă la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, s-a sinucis prin spânzurare. În prezent, la nivelul Penitenciarului Târgu Mureş, este în derulare o anchetă internă, care a fost demerată pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul”, a declarat comisarul şef de penitinciare Mihai Hăhălău, directorul Penitenicarului Târgu Mureş.

Diego Armando Cordoş a omorât în bătaie o bătrână de 72 de ani. nărul a primit în total 30 de ani de închisoare pentru trei infracţiuni: omor deosebit de grav (20 ani), tentativă la tâlhărie (6 ani) şi violare de domiciliu (4 ani). Instanţa a stabilit ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea la care a adăugat un spor de 5 ani. Diego Armando Cordoş va executa, în final, 25 de ani de închisoare.

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că în data de 27.03.,  inculpatul a escaladat gardul de la locuinţa victimei B. M., a pătruns în grădină şi apoi în casă, cu intenţia de a sustrage bunuri şi fiind  surprins de victimă în locuinţă, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri, a doborât-o la pământ şi a continuat să o lovească în mod repetat, apoi i-a legat mâinile cu sfori şi a abandonat-o, părăsind locuinţa fără a lua vreun bun. eziunile cauzate  prin actele de violenţă exercitate  de inculpat au provocat decesul victimei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite