Premierea olimpicilor care au adus medalii în Alba: 33 de elevi și dascălii îndrumători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au luat la întrecere cu cei mai buni din țară și s-au întors glorioși acasă cu medalii. Și anul aesta, olimpicii din Alba au fost pe podium prin performanțele la olimpiadele și concursurile naționale. Elevii au fost premiați în cadrul unei gale organizate la Inspectoratul Școlar Alba.

Limba română, Engleza, Franceza, Germana, Fizica, Chimia,  Matematica, Informatica, Cultura civică, Religia, dar și științele  tehnice sunt disciplinele la care au excelat elevii din Alba la olimpiadele și concursurile naționale.

Inițiativa de a răsplăti efortul elevilor cu diplome, premii și aplauze aparține Fundației Comunitare Alba, demers căruia i s-a alăturat Inspectoratul Școlar al Județului Alba, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba și Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Festivitatea a avut loc joi, la Inspectoratul Școlar. În total, au fost premiați 33 de elevi şi 37 de profesori care i-au pregătit cu dorința să-i vadă învingători. Toți au primit diplome și  premii: genți, mape cu calculator și stick-uri de memorie de 8 GB.

Consultați aici lista cu elevii olimpici

„Nu este puțin lucru sa fii printre primii la o materie și să ai cinstea să reprezinți județul la o olimpiadă națională. Cu atât mai prețios este să obții o distincție la nivel național, un premiu sau o mențiune, pentru că ea este încununarea unor ani de strădanie comună elev – profesor”, au declarat organizatorii galei.

Olimpicii din municipiul Alba Iulia vor fi premiați distinct de către Primăria orașului.

Paradoxal astfel de elevi rămân aproape necunoscuți, premiile date de către stat sunt aproape simbolice și, până acum, nici un guvern nu a deschis pentru ei un centru de excelență.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite