ALBA Poliţist din Mediaş condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat miercuri, 10 octombrie 2012, prima sentinţă într-un dosar în care un ofiţer de poliţie din Mediaş este judecat pentru fapte de corupţie. Dumitru Baciu este acuzat că a făcut afaceri cu firma soţiei sale.

Poliţistul a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia. Magistraţii Curţii de Apel l-au condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pe o perioadă de 3 ani. Sentinţa poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dumitru Baciu este acuzat de efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2008–iulie 2011, inculpatul Baciu Dumitru, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, prin încălcarea reglementărilor legale referitoare la incompatibilităţi, prevăzute în Statutul poliţistului, a efectuat acte de comerţ în numele unei societăţi comerciale unde soţia sa avea calitatea de acţionar şi administrator în drept.

Concret, Baciu Dumitru s-a implicat personal în activitatea acestei firme, cu profil în domeniul panificaţiei şi patiseriei, în sensul că se ocupa de plata sau angajarea salariaţilor, de relaţia cu furnizorii sau cu beneficiarii mărfurilor, cât şi cu unitatea bancară unde societatea comercială respectivă îşi avea deschise conturi. În această situaţie, ofiţerul de poliţie avea specimen de semnătură la bancă, astfel că efectua plăţile bancare în numele firmei soţiei sale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite