PP-DD joacă tare la negocierile cu PDL şi USL în Alba. Ce funcţii vor oamenii lui Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL şi USL nu pot face majoritate în multe localităţi fără PP-DD
PDL şi USL nu pot face majoritate în multe localităţi fără PP-DD

PP-DD joacă tare la negocierile cu PDL şi USL pentru formarea majorităţilor în localităţile din Alba. Reprezentanţii partidului lui Dan Diaconescu au avut pretenţii foarte mari la primele întâlniri privind negocierea posturilor din administraţie.

Surse neoficiale susţin că PP-DD vrea de la PDL ambele funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi un post de viceprimar la Alba Iulia. Vicepreşedinţi ar urma să fie cei doi foţi poliţişti, Ion Marincaş şi Horaţiu Bibolar, iar viceprimar, probabil, Dorin Şerdean. PDL oferă la negocieri un post de vicepreşedinte.

PP-DD Alba mai vrea postul de director la societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba, care administrează drumurile judeţene. De asemenea, vor postul de viceprimar în Sebeş, unde îl susţin pe Radu Roncea, care locuieşte de mai mulţi ani în Bucureşti, dar care s-a născut la Sebeş. În plus, au mai solicitat posturi de viceprimar şi în alte localităţi în care pot rezolva majoritatea.

De la USL, reprezentanţii PP-DD Alba au aceleaşi pretenţii (vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean, viceprimar la Alba Iulia, Sebeş şi în alte localităţi), dar şi un număr de 5 posturi de director în instituţiile deconcentrate.

Negocierile vor continua şi în următoarele zile. Constituirea Consiliului Judeţean şi a Consiliilor locale vor avea loc după 20 iunie, după validarea preşedintelui şi a primarilor de către instanţele de judecată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite