ALBA Ce prevede protocolul PDL – PPDD: 15 viceprimari şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean pentru Partidul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL a făcut alianţă cu PPDD în Alba
PDL a făcut alianţă cu PPDD în Alba

PDL Alba a găsit repede un înlocuitor pentru PNL în demersul de a realiza majorităţi în administraţia locală. Liderul organizaţiei, primarul Mircea Hava, a avut o întâlnire săptămâna trecută cu Dan Diaconescu, la Bucureşti, în cadrul căreia au pus bazele noii alianţe din Alba, cu Partidul Poporului.

Întâlnirea a avut loc luni, 16 iulie 2012, iar consecinţa a fost semnarea unui protocol între Mircea Hava şi preşedintele Partidului Poporului – Dan Diaconescu la nivel naţional, Simona Man. Protocolul are prevederi clare potrivit cărora PPDD ar urma să primească în Alba mai multe funcţii în administraţie.

Una dintre funcţii este cea de viceprimar la Alba Iulia, acordată de PDL marţi în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului local. Noua majoritate PDL – PPDD l-a revocat din funcţie pe viceprimarul PNL Simone Albani şi l-a ales în funcţie pe Dorin Şerdean, fost candidat al Partidului Poporului la Primăria Alba Iulia.

Protocolul mai prevede schimbări şi în conducerea Consiliului Judeţean, unde liberalul Florin Roman ar urma să fie înlocuit cu Ion Marincaş de la PPDD. În Consiliul Judeţean PDL şi PPDD au 19 voturi. Procedura de schimbare a vicepreşedintelui liberal se anunţă, însă, mai complicată decât cea a viceprimarului de la Alba Iulia. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de joi, 26 iulie, nu există un proiect de hotărâre privind revocarea vicepreşedintelui Florin Roman.

Pe lângă aceste funcţii PPDD ar trebui să mai primească posturile de viceprimar în 14 comune, unde pot face majoritatea cu PDL. Pentru a realiza această alianţă, Mircea Hava a evitat o nouă întâlnire cu fostul preşedinte al PPDD Alba, Cornel Comşa. Liderul PDL Alba a mers direct la conducerea centrală a Partidului Poporului.

De menţionat că la sfârşitul săptămânii trecute Cornel Comşa a demisionat de la conducerea PPDD Alba. Acesta a fost ales consilier în cadrul Consiliului General al municipiului Bucureşti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite