ALBA Muncitor decedat într-un accident de muncă în timp ce lucra la un pod UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 43 de ani a decedat luni, într-un accident de muncă, în timp ce realiza lucrări la un pod peste râul Mureş, între comuna Unirea şi oraşul Ocna Mureş. Victima a căzut în timp ce tăia o component metalică a podului.

UPDATE Comunicatul IPJ Alba: "La data de 30.07.2012, orele 12,05 poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, au fost sesizaţi cu privire la faptul că la podul metalic de peste Mureş, situat în locul numit Batale din comuna Unirea, un bărbat care executa lucrări de demontare a acestuia, a căzut şi s-a accidentat.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că M.G., de 43 de ani, din Alba Iulia, angajat al unei firme din Alba Iulia, în timp ce executa lucrări de demontare a structurii metalice a podului, a tăiat grinzile de susţinere ale acesteia, amplasate pe pilonul de beton de pe malul drept al cursului râului Mureş iar ca urmare a efectului de frângere, acesta a fost aruncat între elemente metalice aflate pe malul râului.

În urma leziunilor suferit bărbatul a decedat la locul producerii accidentului. Cercetările sunt continuate de către poliţişti împreună cu reprezentaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident."

Bărbatul era angajat al unei firme care realiza lucrări de dezafectare la pod. La momentul accidentului, acesta tăia cu un flex una dintre componentele metalice ale podului. A calculate greşit locul în care trebuia să secţioneze bara metalică, care sa balansat şi la izbit de pământ.

Bărbatul era angajat al societăţii Aloref SRL Alba Iulia, cu obicet de activitate în domeniul colectării de fier vechi. Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat o anchetă. Potrivit inspectorilor ITM, bărbatul începusă să taie un capăt de tronson pe care urma ulterior să îl tragă jos cu o volă.

Sub greutatea bărbatului, tronsonul s-a desprins de la un capăt iar bărbatul a fost catapultat de la înălțime. A căzut şi s-a lovit de la o înălţime de 4 metri de scheletul metallic şi apoi de sol. Victima a murit pe loc.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite