ALBA Medicul psihiatru Liviu Stoica a scăpat de închisoare. ÎCCJ i-a suspendat executarea pedepsei pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul psihiatru Liviu Stoica
Medicul psihiatru Liviu Stoica

Medicul psihiatru Liviu Stoica, fost şef al Laboratorului de Sănătate Mintală Alba, a scăpat de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care a fost judecat pentru luare de mită. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis recursul.

Astfel, potrivit deciziei luate ieri de magistraţii ÎCCJ, Liviu Stoica este condamnat definitive la pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării.
În luna iulie 2010, Tribunalul Alba l-a condamnat pe medic la 4 ani de închisoare cu executare. La Curtea de Apel pedeapsa a fost redusă la 1 an de închisoare, tot cu executare.

Liviu Stoica a fost trimis în judecată în 2008 după ce în 19 aprilie 2007 a fost prins în flagrant de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba în timp ce primea de la o persoană suma de 1.000 de lei, pentru a-i elibera documentele necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpatului pe motiv că nu se prezenta la proces, dar cererea a fost respinsă de judecătorii de la Tribunal. Dosarul de corupţie al medicului a reintrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, în aprilie 2011, după aproape un an de suspendare a procesului. Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de inculpat.

Medicul a motivat la vremea respectivă că banii reprezintă un împrumut şi a prezentat şi un contract în acest sens. Magistraţii au constata că semnătura denunţătorului era falsificată de medic.

"Admite recursul declarat de recurentul inculpat Stoica Liviu împotriva deciziei penale nr. 133/A din 10 octombrie 2011 a Curţii de Apel Alba Iulia - Secţia Penală. Casează, în parte, decizia penală atacată şi, în parte, sentinţa penală nr. 266 din 29 iunie 2010 a Tribunalului Alba, numai în ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei rezultante de 1 an închisoare. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani ce constituie termen de încercare. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 Cod penal a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Dispune aplicarea dispoziţiilor art. 71 alin. 5 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârilor. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia împotriva aceleiaşi decizii penale atacate. Definitivă", se afirmă în minuta sentinţei pronunţate miercuri la ÎCCJ:

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite