ALBA Italian condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italianul şi-a înjunghiat victima
Italianul şi-a înjunghiat victima

Un cetăţean italian a fost condamnat definitiv de instanţele din România la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor. Fapta a avut loc în anul 2007, în oraşul Zlatna din judeţul Alba.

Massimiliano Trombetta a fost implicat în comiterea infracţiunii alături de un alt cetăţean italian, Giovanni Granieri. Acesta din urmă a fost condamnat pentru fapta respectivă tot la şapte ani şi jumătate şi îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Aiud. Dosarul inculpatului Trombetta s-a judecat pe o durată mai mare de timp în condiţiile în care acesta a părăsit România şi a plecat în Italia.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de inculpatul Trombetta Massimiliano împotriva deciziei penale nr.94/A din 11 noiembrie 2009 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia penală. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 200 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul cuvenit interpretului de limba italiană se suportă din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă“, se afirmă în sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pronunţată în 23 aprilie 2012. Italianul mai trebuie să plătească suma de 15.000 victimei sale, Emanoil Nistor din Zlatna.

A înjunghiat un bărbat

Massimiliano Trombetta a fost trimis în judecată pentru că a înjunghiat cu un cuţit un bărbat din Zlatna. Conflictul a pornit de la o tânără şi a avut loc în mai 2007. Italienii au oprit maşina în care se aflau în faţa unui bloc şi au intrat în vorbă cu două tinere. După puţin timp la faţa locului a sosit prietenul uneia dintre tinere, Florin Nistor. Imediat după ce a coborât din maşină, bărbatul a fost lovit de Massimiliano Trombetta. Speriat şi surprins de agresivitatea italianului, tânărul l-a sunat pe tatăl său, Emanoil Nistor, căruia i-a cerut să vină la faţa locului.

„Imediat după ce partea vătămată Nistor Emanoil a coborât din maşină inculpatul Trombetta Massimilioano s-a apropiat de el şi i-a aplicat o lovitură cu un cuţit de sus în jos în zona toraco-abdominală. Pentru a se apăra şi văzând că inculpatul intenţionează să-i aplice o altă lovitură cu acelaşi obiect partea vătămată Nistor Emanoil i-a aplicat o lovitură cu pumnul în faţă, inculpatul scăpând cuţitul din mână“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor. Rănile lui Emanoil Nistor au necesitat 60 de zile de îngrijiri medicale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite