ALBA Ion Dumitrel: „PSD nu va avea voturile pentru schimbarea vicepreşedintelui PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba
Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

Preşedintele Consilului Judeţean Alba, Ion Dumitrel (PDL), a declarat vineri că PSD nu va reuşi niciodată să îl schimbe din funcţie pe vicepreşedintele instituţiei Alin Cucui. Dumitrel a spus că vicepreşedintele nu a încălcat legea şi că PSD nu va avea voturile necesare.

„Trebuie să îndeplinească mai multe condiţii conform legii aleşilor locali. Numai pentru abateri grave şi repetate săvârşite în exercitarea mandatului de viceprimar sau de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean se poate realiza eliberarea din funcţie. Vicepreşedintele nu poate fi schimbat decât prin eliberare din funcţie în condiţiile prevăzute de lege. Ce-a făcut vicele Alin Cucui ca s-a fie schimbat? Ce a încălcat? Modelul de la Bucureşti poate să fie în capul lui Dîrzu (Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba – n.r.), dar nu poate să fie în Alba pentru că asta spune legea. Nu vor avea niciodată numărul de voturi pentru schimbare vicepreşedintelui de la Consiliul Judeţean“, a declarat Ion Dumitrel.

Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că situaţia este similară şi la Consiliul local Alba Iulia, unde PSD vrea să schimbe viceprimarul PDL. Dumitrel a spus că poriectul de hotărâre iniţiat şi retras de reprezentanţii PSD a fost ilegal. Şedinţa trebuia să aibă loc, dar aleştii USL nu s-au mai prezentat pentru că lipsea un consilier PPDD. Ulterior, reprezentanţii PPDD au precizat că nu au fost contactaţi pentru a realiza o majoritate cu USL.

În urma alianţei dintre PDL şi PNL au fost aleşi videprimari şi vicepreşedinţi de la cele două partide la Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean. PSD nu s-a împăcat cu această situaţie şi a făcut presiuni prin intermediul liderilor din Bucureşi la PNL Alba pentru a anula alianţa cu PDL. Liberalii au cedat în privinţa viceprimarului de la Alba Iulia, dar şi în aceste condiţii mai au nevoie de cele două voturi ale consilierilor PPDD.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite