ALBA Interlopul Bogdan Măgurean, acuzat de fraudarea referendumului, este judecat pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Măgurean, alias Kamaz (foto stânga). Foto ebihoreanul.ro
Bogdan Măgurean, alias Kamaz (foto stânga). Foto ebihoreanul.ro

Interlopul  Bogdan Cristian Măgurean cercetat de DNA pentru fraudarea referendumului este judecat în Alba într-un dosar de tentativă de omor calificat. Măgurean şi alţi şase tineri au fost implicaţi în iunie 2009 într-un scandal la clubul Yax din oraşul Cîmpeni.

Inculpaţii sunt acuzaţi că au bătut un bărbat, care a avut nevoie de 75 de zile spitalizare. Patru dintre inculpaţi au primit în total de 27 de ani de închisoare la instanţa de fond, Tribunalul Alba. Alţi trei inculpaţi, printre care şi Bogdan Cristian Măgurean, au fost achitaţi de judecatori.

În motivarea achitării interlopului Bogdan Măgurean, instanţa de fond a reţinut că înregistrările camerelor de supraveghere şi declaraţiile martorilor nu indică faptul că ar fi participat la agresarea părţii vătămate. Procurorii nu au fost de acord cu această constatare şi au declarat apel. Dosarul se judecă în prezent la Curtea de Apel Alba Iulia.

În scandal a fost implicat şi un coleg de lupte K1 al inculpatului Bogdan Măgurean. Este vorba despre Benny Adegbuyi, care a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat. Alţi doi interlopi, Flaviu Traian Tărău şi Adalbert Valentin Şule, au primit 9 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni de închisoare.

Bogdan Măgurean este urmărit penal de DNA Cluj în dosarul în care au calitatea de învinuţi şi deputatul PNL Teodor Atanasiu şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministerului Apărării, Constantin Dobriţoiu. Sunt acuzaţi că au inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite