ALBA Închisoare cu suspendare şi daune de 200.000 euro pentru vieţile a doi tineri ucişi de un şofer italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la locul accidentului
Imagine de la locul accidentului

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul penal în care cetăţeanul italian Franco Guerini a fost judecat pentru ucidere din culpă. Italianul este autorul accidentului din martie 2011, de la Lancrăm, în care au murit doi tineri din Alba Iulia aflaţi pe motocicletă.

Instanţa Curţii de Apel a respins recursurile formulate de părţile civile şi societatea de asigurări. În concluzie, nu a modificat deloc sentinţa anterioară a Judecătoriei Sebeş, pronunţată în ianuarie 2012. Decizia judecătorilor, din 5 iunie 2012, este definitivă.

Astfel, cetăţeanul italian Franco Guerini a fost condamnat de judecătoria Sebeş la pedeapsa de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pentru ucidere din culpă.  Bărbatul a fost găsit vinovat de producerea cumplitului accident rutier, în urma căruia au murit pe loc doi tineri motociclişti. Italianul a fost trimis în judecată în octombrie 2011. Instanţa l-a mai obligat la plata unor despăgubiri civile şi materiale de aproape 200.000 de euro. Banii vor fi plătiţi în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC  Pomponio SRL, firma la care era angajat italianul.

image

Tinerii care au murit în accidentul rutier

„Condamnă inculpatul la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Admite în parte acţiunea civilă. Obligă inculpatul şi partea responsabilă civilmente să plătească câte 30.000 euro fiecărei părţi civile şi 18.879,91 lei daune materiale părţilor civile Moisin Mihai şi Moisin Laura, şi 25.431,79 lei părţilor civile Pinter Ieno şi Pinter Adriana“, se arată în sentinţa Judecătoriei Sebeş, rămasă definitivă la Curtea de Apel.

Poliţia a realizat o expertiză complexă pentru a stabili exact cine este vinovat. Alexandru Pinter (19 ani) şi Dragoş Moisin (20 ani) au fost spulberaţi de pe motocicletă pe DN1, între Sebeş şi Alba Iulia. Poliţiştii au stabilit că maşina condusă de italian a pătruns pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu motocicleta condusă de Dragoş Moisin.

Corpurile tinerilor au fost aruncate la zeci de metri de locul accidentului. Corpul şoferului era aruncat la aproximativ 20 de metri, în timp ce cadavrul pasagerului a fost găsit la peste 50 de metri. Au suferit multiple fracturi şi au decedat pe loc. Dispariţia celor doi tineri a provocat multă emoţie printre colegi şi prieteni, exprimată şi pe internet. Pe youtube au fost postate mai multe filmuleţe un filmuleţ în amintirea celor doi tineri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite