ALBA Echipamente şi servicii complete de energii regenerabile la Târgul ALEA 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la editia din 2011. Foto Mihai Lazăr
Imagine de la editia din 2011. Foto Mihai Lazăr

La Alba Iulia are loc în perioada 28-29 septembrie 2012 cea de-a cincea ediţie a Târgului ”ALEA 2012. Târg de echipamente şi servicii complete”. Expoziţia va fi amenajată la Alba Mall, în holul central şi pe galeriile adiacente.

Pe durata celor două zile ale târgului vor fi expuse instalaţii eoliene, panouri solare, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă şi multe alte aplicaţii legate de energia obţinută din surse regenerabile pentru a facilita publicului din judeţul Alba o legătură directă cu tehnologiile legate de acest domeniu.
Deschiderea târgului are loc vineri dimineață, de la ora 10,00 iar expozițiile vor putea fi vizitate până la ora 20,00. De asemenea, sâmbătă, târgul va fi deschis până la ora 19,00. Organizatorii au pregătit mai multe surprize: un spectacol pentru copii, o tombolă cu premii importante și o întâlnire cu inventatorii români, printre care și Iustin Capră, unul dintre ultimii colaboratori ai lui Henri Coandă.

Târgul reprezintă un pas important către dezvoltarea pieţei locale în domeniul aplicaţiilor la scară mică vizând energia din surse regenerabile şi interesează atât publicul larg cât şi firmele şi instituţiile, potenţiali utilizatori de astfel de sisteme. Un element de atracţie a fost anii trecuţi (şi va fi şi în acest an) un salon dedicat inventatorilor coordonat de Iustin Capră. Din acest an, salonul poartă numele de ”EcoInventica”  şi va reuni inventatori români care vor avea ocazia să îşi prezinte creaţiile axate pe eficienţa energetică şi alte domenii conexe domeniului energiei.

image

Tot în cadrul târgului, ADR CENTRU organizează,  în parteneriat cu ALEA, cursul inovativ cu tema: „Soluţii inteligente pentru iluminatul public şi transport urban durabil”. Evenimentul va avea loc în data de 28 septembrie 2012 începând cu ora 10.00 la Mall Alba, sala “BallRoom” şi se înscrie în activitatea celor două organizaţii de susținere a primăriilor care au aderat la Convenția Primarilor, în elaborarea Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă. La curs vor participa experţi şi inventatori români care vor prezenta idei practice, tehnologii şi soluţii pentru reducerea consumului de energie şi a emisiilor de CO2 în cele două domenii care fac subiectul cursului: iluminat public şi transport urban durabil.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite