ALBA Decizie de eliberare pentru 12 inculpaţi arestaţi în dosarul „utilajelor furate din UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus joi eliberarea din arest preventiv a tuturor celor 12 inculpaţi aflaţi în arest preventiv în dosarul “utilajelor furate din UE”. Instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura de a nu părăsi ţara.

„Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs iar competenţa de soluţionare revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Până la judecarea recursului toţi cei 12 inculpaţi vor rămâne în stare de arest preventiv“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Inculpaţii pentru care Curtea de Apel a decis eliberarea sunt: Mircea Stanciu, Cristian Călin Oprea, Bursaş Ioan Ştefan, Dan Ioan Banciu, Andrei Dărămuş, Antonio Vecchiola, Lucian Sabău, Ionel Niţă, Adrian Lascău, Viorel Onea, Kaiser Corneliu Pantelimon şi Mirel Florin Oniga.
 
La termenul de judecată de miercuri, 28 martie 2012, au fost audiaţi pe fondul cauzei 5 dintre inculpaţii trimişi în judecată în stare de arest preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 04.04.2012 când se va continua cu audierea inculpaţilor.

În dosar sunt judecţi 32 de inculpaţi pentru constituire grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Membrii gupării furau utilaje agricole din vestul Europei, le introducea în Românai cu acte false după care le vindeau. Prejudiciul estimat se ridică la 4 milioane de euro. Printre inculpaţi este şi fostul director al SRI Alba, Ioan Tarnu, acuzat de sprijinirea grupării şi favorizarea infractorului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite