ALBA Criminal la 18 ani: Diego Armando condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a omorât o femeie în bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul la momentul reconstituirii faptei
Criminalul la momentul reconstituirii faptei

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost condamnat de Tribunalul Alba la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Diego Armando Cordoş a omorât în bătaie o bătrână de 72 de ani, în comuna Unirea. Dosarul se află în faza de apel la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tânărul a primit în total 30 de ani de închisoare pentru trei infracţiuni: omor deosebit de grav (20 ani), tentativă la tâlhărie (6 ani) şi violare de domiciliu (4 ani). Instanţa a stabilit ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea la care a adăugat un spor de 5 ani. Diego Armando Cordoş va executa, în final, 25 de ani de închisoare.

„Condamnă pe inculpatul Cordoş Diego Armando la pedeapsa de: - 20 (douăzeci) de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav – 6 (şase) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie – 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu. Contopeşte pedepsele aplicate în cea mai grea de 20 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor pe care o sporeşte la 25 ani de închisoare şi 6 ani interzicerea. Deduce din pedeapsa pe care o va executa inculpatul, durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 30.03.2012, la zi. Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Cardoş Diego Armando, prin încheierea Tribunalului Alba din data de 31.03.2012“, se afirmă în minuta sentinţei Tribunalului Alba.

Tânărul a mai fost condamnat în 2010 la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat. În 14 martie 2012 a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare tot pentru furt. În  martie 2012 a fost trimis în judecată la Judecătoria Aiud într-un alt dosar în care este acuzat de furt.

Motivarea instanţei de judecată:

“În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în fapt, că în data de 27.03.2012 în jurul  orelor 17,  inculpatul a escaladat gardul de la locuinţa victimei B. M., a pătruns în grădină şi apoi în casă, cu intenţia de a sustrage bunuri şi fiind  surprins de victimă în locuinţă, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri, a doborât-o la pământ şi a continuat să o lovească în mod repetat, apoi i-a legat mâinile cu sfori şi a abandonat-o, părăsind locuinţa fără a lua vreun bun.

Leziunile cauzate  prin actele de violenţă exercitate  de inculpat au provocat decesul victimei. Din actele şi lucrările dosarului instanţa a reţinut că inculpatul, deşi abia a împlinit 18 ani, este o persoană cu predispoziţie pentru acte antisociale, având antecedente penale din minoritate.

Locuind în acelaşi sat cu victima, inculpatul ştia despre aceasta că este în vârstă şi locuieşte singură, astfel că în data de 27.03.2012 s-a hotărât să intre pe ascuns în locuinţa ei şi să sustragă bunuri. In executarea rezoluţiei infracţionale luate, inculpatul a escaladat în data susmenţionată, în jurul orelor 17, gardul de la locuinţa victimei, a sărit din stradă  în grădină şi apoi prin uşa din spate, găsită neîncuiată,  a pătruns în casă. Deoarece a făcut zgomot, a fost auzit de victimă, care a venit din încăperea în care se afla, înspre holul în care era inculpatul.

Deşi i-ar fi fost uşor să scape, fugind pe uşa pe care a intrat, inculpatul a preferat să o atace pe victimă şi să-i aplice lovituri repetate în zona capului, provocându-i leziuni de părţi moi, fracturi ale oaselor faciale, fractură de os hioid, ruptură traheală, apoi a imobilizat-o legându-i mâinile cu sfori şi a abandonat-o fără să ia nici un bun. Inculpatul a părăsit locuinţa victimei în acelaşi mod în care a intrat iar când a sărit gardul din grădină, în stradă, a fost văzut de martor. Acesta, bănuind că inculpatul a fost la furat, a încercat să-l oprească dar inculpatul a reuşit să fugă.

Datorită multiplelor fracturi faciale ce i-au fost produse prin loviturile cu pumnii şi cu picioarele de către inculpat, victima a suferit o asfixie a căilor respiratorii şi a decedat, trupul său neînsufleţit fiind găsit de vecini.”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite