ALBA Copii de 1 şi 2 ani abandonaţi de părinţi în stradă la 38 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 27 de ani din Alba Iulia este cercetată penal de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului după ce şi-a abandonat doi copii de 1 an şi 2 ani în plină stradă, la 38 de grade Celsius.

Minorii au fost observaţi de un locatar de pe strada Eleşteului care a sunat la 112.

„La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de jandarmerie care i-a identificat pe cei doi copii. Este vorba de un băiat şi o fată, în vârstă de 1, respectiv 2 ani, care fuseseră adăpostiţi temporar, hrăniţi şi hidrataţi de o cunoştinţă a apelantei. Din verificările efectuate la faţa locului jandarmii au stabilit faptul că minorii au fost abandonaţi chiar de mama acestora, numita B.S. de 27 de ani, despre care se bănuieşte că momentan locuieşte pe raza judeţului Cluj şi care nu a putut fi contactată. A fost identificat tatăl copiilor care însă a declarat verbal că nu îl interesează soarta acestora şi nu va lua nicio măsură pentru ajutorarea lor”, se susţine într-un comunicat de presă al Jandarmeriei din Alba.

Jandarmii au sesizat Direcţia Generală  de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului Alba, iar trei reprezentanţi ai instituţiei împreună cu un agent al Poliţiei municipiului Alba Iulia i-au preluat pe copii. Pentru fapta săvârşită, pe numele mamei copiilor au fost efectuate actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Dosarul a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care va continua cercetările în acest caz.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite