ALBA Sentinţă dură pentru „ţeparul“ care a vândut 3,5 kilograme de bolovani în loc de aur: 10 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Vîrciu este în arest de aproape 1 an de zile
Dorel Vîrciu este în arest de aproape 1 an de zile

Bărbatul din Zlatna care a vândut în noimebrie 2011 bolovani de 3,5 kilograme drept aur a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la pedeapsa de 10 ani de închisoare. Dorel Vârciu a obţinut în urma înşelăciunii suma de 290.000 de lei.

Pedeapsa a fost aplicată de magistraţii Tribunalului pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. „În data de 14.09.2012 instanţa l-a condamnat pe inculpatul V.D. la: 10 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a) teza a II-a şi lit.b) C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Instanţa a menţinut măsura arestării preventive a inculpatului V.D. şi a dedus din pedeapsa aplicată acestuia durata reţinerii şi arestării preventive (de la 27 noiembrie 2011 până la 14 septembrie 2012).  Inculpatul a fost obligat la plata unor daune materiale şi cheltuieli judiciare. Împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara se poate declara apel în termen de 10 zile de la pronunţare cu partea vătămată şi civilă BNA şi de la comunicare cu inculpatul”, se afirmă într-un comunicat de presă al Tribunalului Hunedoara.

„Cumpărătorul“ bolovanilor este medicul Nicolae Bara din Roşia Montană, care a vândut cu câteva zile înainte de a fi înşelat mai multe terenuri din comuna aflată în Munţii Apuseni. Medicul vroia să schimba rapid banii în aur pentru a nu-şi pierde valoarea. A dat de veste şi aşa a aflat Dorel Vîrciu care a pus la cale înşelăciunea. Inculpatul avea mare nevoie de bani pentru a-şi plăti mai multe datorii. A primit pedeapsa minimă pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Bărbatul nu a recunoscut fapta şi se consideră în continuare nevinovat.

„În urma discuţiei purtată de cele două persoane, vânzătorul, care s-a prezentat cu numele «Marius», i-a dat întâlnire pentru efectuarea tranzacţiei pe raza comunei Buceş, judeţul Hunedoara. Cumpărătorul s-a deplasat la locul indicat, unde a primit două recipiente din plastic (ambele sigilate cu bandă adezivă), dându-i în schimb 290.000 de lei, în lei şi valută. După despărţire, partea vătămată a desfăcut banda adezivă şi a constatat că în interiorul pachetului se afla rocă obişnuită şi nu aur, dându-şi seama ca a fost înşelat“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

Dorel Vîrciu (48 ani) mai este judecat pentru evaziune fiscală de instanţe din judeţul Alba. Are o condamnare de 2 ani şi 8 luni la Tribunalul Alba. Dosarul este acum la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost achitat într-un alt dosar pentru infracţiuni la legea cecului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite