ALBA Bărbat înşelat de 2.500 lei cu un premiu de 5.000 de euro şi un televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat de 56 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Bărbatul a fost fentat să plătească două sume de bani într-un cont transmis prin telefon.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 09.10.2012, în jurul orelor 12.00 victima a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a prezentat ca fiind de la societatea de telefonie fixă şi care i-a spus că a câştigat un premiu în valoare de 5.000 de euro şi un televizor însă pentru a intra în posesia acestui premiu trebuie să plătească o taxă iniţială de 1.355 lei.

După ce partea vătămată a achitat suma de 1.355 lei printr-un serviciu de transfer rapid, aceeaşi persoană i s-a solicitat să mai achite suma de 1.150 lei reprezentând alt comision, lucru pe care păgubitul l-a făcut. Ulterior bărbatul a realizat că a fost înşelat şi a sesizat poliţia.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorului faptei de înşelăciune.

Recomandările IPJ Alba:

•    fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin prin telefon că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani.
•    manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa - zisului premiu.
•     Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.
•    Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face.
•    Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni.
•    Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont sau să cumpăraţi cartele telefonice pre-pay şi să transmiteţi codurile de reîncărcare, pentru a intra în posesia unor aşa-zise premii.
•    Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.
•    În cazul în care sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi cu încredere poliţia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite