ALBA Avocat arestat pentru trafic de influenţă. A primit bani pentru a interveni la un medic legist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Radu Chebuţiu la Curtea de Apel
Avocatul Radu Chebuţiu la Curtea de Apel

Avocatul Radu Chebuţiu din Alba Iulia a fost reţinut marţi seara de către procurorii DNA pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Acesta este acuzat că a primit bani de la un client pentru a interveni la un medic legist.

UPDATE 2 Comunicatul oficial al DNA: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul CHEBUȚIU RADU-FLAVIU, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele: În calitate de avocat al Baroului Hunedoara, în cursul anului 2012 a pretins și primit sumele de 6.000 lei și 1.100 euro de la un denunțător, lăsând să se înțeleagă va interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba și Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, astfel încât, la analiza toxicologică, să se obțină un rezultat al alcoolemiei favorabil denunțătorului, de natură a nu atrage răspunderea penala a acestuia și implicit anularea permisului de conducere.

Persoana denunțătoare fusese oprită în trafic de organele de poliție rutieră pe raza municipiului Alba Iulia, în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice și a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat o valoare peste limita legală admisă, fiind apoi condusă la Spitalul Județean Alba pentru recoltarea probelor biologice de sânge și stabilirea alcoolemiei.

Inculpatului Chebuțiu Radu-Flaviu i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 11 septembrie 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 12 septembrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile lui Chebuțiu Radu-Flaviu."

UPDATE 1: Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea procurorilor DNA şi a emis pe numele avocatului un mandat de arest pe 29 de zile. Hotărârea nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs, care se va judeca la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie.

Radu Chebuţiu (32 ani) va fi prezentat miercuri Curţii de Apel Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Avocatul este acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un client pentru a interveni pe lângă medicii legişti în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate.

Surse judiciare afirmă că avocatul ar fi primit suma de 6.000 lei şi 1.100 euro. Radu Chebuţiu este din Alba Iulia dar îşi desfăşoară activitatea de avocat în cadrul Baroului Hunedoara.

Radu Chebuţiu a mai fost în atenţia oamenilor legii înm ură cu 11 ani. Redăm un articol apărut în presa locală în octombrie 2001:

"Lucrătorii Centrului Zonal Alba Iulia, din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Bucureşti, au finalizat cercetările cu privire la învinuiţii: Radu-Flaviu Chebuţiu (21 de ani, domiciliat în Aiud, locuind fără forme legale în Alba Iulia), student anul IIl la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918, Alba Iulia; Lucian-Mircea Avrămesc (22 de ani, domiciliat în Haţeg, Hunedoara, student anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii AISTEDA din Alba Iulia; Cristian-Mihai Sîrbu (20 de ani, domiciliat în Ocnele Mari - Vîlcea), student anul IV la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia; Elvis-Daniel Henteş (21 de ani, domiciliat în Călan - Hunedoara), student anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii AISTEDA din Alba Iulia, împotriva cărora s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni privind drogurile de risc şi consum de droguri, prevăzute şi pedepsite de art. 2, pct. 1, art. 4 din Legea nr. 143/2000.

În seara de 2 octombrie, ora 18.00, pe raza localităţii Simeria Veche, Hunedoara, a fost identificat în trafic autoturismul marca Opel Kadet, înmatriculat în Germania cu nr. NM-HG 23, condus de Henteş Elvis - Daniel, care avea în portbagaj două plante de canabis. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că, la data de 1 octombrie 2001, Chebuţiu Radu - Flaviu, Avrămesc Lucian - Mircea şi Sîrbu Cristian-Mihai au identificat o cultură de canabis, situată între două parcele de teren, cultivate cu porumb, în apropierea municipiului Blaj - Alba, după care, la data de 2 octombrie 2001, împreună cu al patrulea învinuit, s-au deplasat la cultură, de unde au recoltat mai multe fragmente vegetale.

Fragmentele de plante au fost uscate şi prelucrate la locuinţa din Alba Iulia a învinuitului Chebuţiu Radu-Flaviu, ocazie cu care au confecţionat şi consumat ţigarete cu canabis. Cu ocazia percheziţiei efectuate la autoturismul menţionat anterior şi la locuinţa învinuitului Chebuţiu Radu-Flaviu, s-a descoperit cantitatea totală de 322,33 grame canabis. În locuinţa lui Chebuţiu Radu, poliţiştii au descoperit canabis (cânepă indiană) în toate stadiile de vegetaţie şi prelucrare: de la planta verde până la frunze uscate în tavă, pe aragazplus ţigări cu canabis, confecţionate din ţigări obişnuite din care a fost scos tutunul. Plantele verzi, de pe parcela cultivată cu canabis, în cantitate de 24 kg, s-au ridicat în vederea confiscării, urmând a fi înaintate laboratorului specializat. Învinuiţii sunt cercetaţi în stare de libertate. Potrivit anchetei poliţiei, cânepa a fost cultivată de deţinătorul terenului agricol din zona Blaj pentru delimitarea unor culturi de porumb."

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite