ALBA Afacerist plecat în Dubai, condamnat la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul firmei Meridian este scos la vânzare de lichidator
Sediul firmei Meridian este scos la vânzare de lichidator

Controversatul om de afaceri Marius Alexa, acţionar şi administrator în firme de construcţii din Alba Iulia, a fost condamnat marţi, 3 aprilie 2011, de Judecătoria Alba Iulia la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Este prima condamnare a afaceristului implicat în mai multe dosare penale.

Condamnarea bărbatului în vârstă de 37 de ani a fost decisă în dosarul în care Marius Alexa este judecat pentru evaziune fiscală în perioada cât a fosta dministartor al societăţii Impact Construct SRL Alba Iulia. Firma a intrat în insolvenţă în septemrbie 2010, iar din septembrie 2011 este în procedură de faliment. La sfârşitul anului 2009, Impact Construct avea datorii de 1,6 milioane de lei şi pierderi de 500.000 de lei, la o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei. Marius Alexa este plecat de mai bine de un an de zile în Dubai, dar este reprezentat în dosarele penale şi civile de avocaţi din Alba Iulia. Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu recurs.

Afaceristul mai este judecat tot pentru evaziune fiscală într-un alt dosar, care are legătură cu activitatea de la societatea Meridian Construct SRL. Şi această societate este în faliment, declarat oficial în august 2011 de Tribunalul Alba. Lichidatorul judiciar încearcă acum să vândă bunurile firmei pentru a mai recupera din sumele datorate creditorilor.

Înşelăciune de aproape 800.000 de euro


Cel mai „greu“ dosar al fostului antreprenor imobiliar este cel în care este acuzat că a prejudiciat mai mulţi cumpărători de imobile construite de el cu suma de aproape 800.000 de euro. Este vorba despre persoane care au cumpărat locuinţe în cartierul „Meridian“ din Alba Iulia. 13 păgubiţi, 12 familii şi o societate comercială s-au constituit părţi civile în dosar şi încearcă să-şi recupereze banii.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru înşelăciune. Marius Alexa, în calitatea sa de administrator al S.C. Meridian Construct S.A., este acuzat că în perioada 2006-2008 a încheiat mai multe promisiuni de vânzare-cumpărare fără să le spună cumpărătorilor că terenurile nu erau achitate vânzătorului (terenurile aparţineau unei alte societăţi decât Meridian Construct) şi au devenit proprietatea altui investitor.

Oamenii au fost induşi în eroare şi au fost nevoiţi să plătească, în final, sume de bani mult mai mari decât cele convenite în contractele încheiate cu Marius Alexa. În toate dosarele, bărbatul susţine că de vină a fost criza economică, care a blocat activitatea firmelor sale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite