ADR Centru suspendă depunerea de proiecte pentru turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul ADR Centru din Alba Iulia
Sediul ADR Centru din Alba Iulia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru anunţă că, începând cu data de 25 februarie 2010, ora 12.00, se va suspenda depunerea de proiecte pe domeniul major de intervenţie 5.2 al Programului Operaţional Regional, privind investiţii în domeniul turistic.

Acest domeniu aloăa fonduri nerambursabile pentru finanţarea proiectelor ce urmăresc crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice. Cele 24 de proiecte contractate sau rămase în evaluare, pe acest domeniu, până în 26.01.2010, solicită spre finanţare 39,8 milioane de euro, sumă ce depăşeste cu 58% bugetul alocat prin program acestui domeniu.

Buget de 25 milioane de euro

Relansat în urma cu patru luni pentru a doua sesiune de depunere, domeniul 5.2 al Programului Operaţional Regional dispune de un buget de 25,18 milioane euro, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea proiectelor turistice din Regiunea Centru. Până în prezent, din proiectele depuse au fost contractate un numar de patru ce solicită 5,26 milioane euro fonduri nerambursabile. În perioada imediat următoare vor fi contractate alte şapte cereri de finanţare, aflate în etapa de precontractare, prin aceste cereri solicitându-se spre finanţare 13,1 milioane de euro.

“Din punct de vedere turistic, oportunităţile, potenţialul şi gradul de dezvoltare, situează Regiunea Centru printre primele la nivel naţional, fiind una dintre cele mai importante zone unde turismul generează creştere economică. Avem potenţial turistic atât ca patrimoniu cultural, cât şi ca frumuseţi ale naturii. Din pacate, fondurile alocate s-au epuizat şi, din 25 februarie 2010, pânş în 2014 nu mai putem primi alte cereri de finanţare“, a spus Simion Creţu directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite