REZULTATE ADMITERE 2012 Universitatea „1 Decembrie 1918“ Cu ce medii s-a intrat la facultăți

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul/Admiterea din această vară se face și pe pagina de internet a Universității
Foto Adevărul/Admiterea din această vară se face și pe pagina de internet a Universității

Facultățile cu cea mai mare concurență au fost cele de Drept, Informatică, Administrarea Afacerilor, Economia Comerțului și Turismului. În total, s-au depus 852 de dosare pentru studiile de licență și încă 405 dosare pentru cele de master.

Listele cu candidații admiși, respectiv respinși sunt afișate la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă,  în condiţiile în care accesul la sediul central al instituţiei de învăţământ este îngreunat de lucrările de modernizare ce au loc în Cetate.

Rezultatele sunt în curs de afișare și pe pagina de internet a Universității, www.uab.ro.  Candidații de anul acesta au fost admiși la facultățile din cadrul Universității „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia în baza medilor obținute la examenul de Bacalaureat.

LISTELE CU CANDIDAȚII

Pe liste apar și situații care pot crea confuzii la prima vedere. Spre exemplu, ultima medie pe locurile bugetate poate fii 7, iar prima medie de pe lista admișilor pe locurile cu taxă este  9. Explicația este una simplă. Candidatul în cauză a mai absolvit o facultate în regim subvenționat și nu mai putea opta pentru cea de-a doua specializare pe  locurile de la buget.

În total, s-au depus 852 de dosare pentru studiile de licență și încă 405 dosare pentru cele de master. În plus, au fost admiși pe locuri separate  3 tineri din diaspora, 6 din Republica Moldova și 5 rromi.

Conducerea instituției de învățământ superior va avea o situație clară în privința studenților pe care-i va avea din toamnă abia după finalizarea procesului de înmatriculare, în perioada 30 iulie-3 august pentru cei la buget, respectiv 6-17 august pentru cei ce vor face studiile în regim de taxă.

Universitatea a pus la bătaie un număr de 1.533 de locuri la nivelul de studiu Licenţă şi 764 de locuri la Masterat. Pentru a putea participa la concurs, candidații au trebuit  să plătească o taxă de 150 de lei la casieria Universităţii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite