66 de ani de închisoare pentru clanul Clămparu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi sentinţe grele în dosarul “Clămparu”. Opt inculpaţi au fost condamnaţi în total la 66 de ani şi şase luni de închisoare. Liderul grupării, Ion Clămparu, a primit în lipsă o pedeapsă de 13 ani de închisoare.

În această cauză Tribunalul Sibiu a pronunţat la data de 20 iunie 2008 o sentinţă de condamnare la pedepse cu închisoarea cuprinse între 5 ani şi 9 ani şi 6 luni. Inculpaţii sunt judecaţi pentru săvârşirea în principal a unor infracţiuni de trafic de persoane, constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat având drept scop comiterea de infracţiuni grave, proxenetism, spălare de bani.

“Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a desfiinţat în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând a condamnat inculpaţii la pedepsele rezultante de: 13 ani închisoare pentru inculpatul Clămparu Ioan, 10 ani şi 6 luni pentru inculpatul Mihăilă Dan, 9 ani închisoare pentru inculpatul Pop Constantin Ovidiu, 8 ani şi 6 luni pentru inculpatul Stanciu Marian, 8 ani închisoare pentru inculpatul Ciufu Bogdan Valentin, 7 ani şi 6 luni închisoare pentru inculpatul Şamu Vilmoş, 6 ani închisoare pentru inculpatul Cioflan Cristian Ştefan şi 5 ani închisoare pentru inculpatul Popeanu Cornel”, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Liderul grupării, condamnat în lipsă

Instanţa a dispus deducerea din pedepsele aplicate a duratei reţinerii şi arestării preventive mai puţin cu privire la inculpatul Clămparu Ioan pentru care a constatat că mandatul de arestare preventivă emis pe numele inculpatului la data de 7 mai 2004 nu s-a pus în executare. Se presupune că liderul grupării se ascunde în Spania.

Judecătorii au menţinut măsuri obligării de a nu părăsi localitatea dispusă faţă de inculpaţi. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul “Clămparu” a devenit celebru după ce preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat în ianuarie 2006 pe judecătorii Tribunalului Sibiu că au pus în libertate infractori periculoşi, punând în pericol o acţiune internaţională.

Ulterior, mandatele de arest ale inculpaţilor au fost confirmate de Curtea de Apel Alba Iulia. Inculpaţii din dosarul Clămparu au fost, totuşi, eliberaţi în mai 2007, când li s-a impus interdicţia de a părăsi localitatea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite