Locatarii a nouă blocuri din Alba Iulia au rămas fără apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza datoriilor, SC APA CTTA, unicul furnizor de apă din municipiu, a decis debranşarea de la reţea a trei asociaţii de proprietari. Pe luna octombrie 2009, Asociaţia Ardealul 51, Asociaţia de proprietari Bloc 70 şi Asociaţia Unirea au acumulat restanţe de peste 15.000 lei. La nici jumătate de oră de la debranşare, asociaţiile nr.10 şi 11 de pe Vasile Goldiş şi-au plătit datoriile şi taxa de remontare a apometrelor.

Aproximativ 700 de albaiulieni au rămas de ieri fără apă potabilă la robinet. Aceştia au fost debranşaţi de la reţeau de alimentare din cauza restanţelor înregistrate de asociaţiile de proprietari. În jurul amiezei, ieri au fost tăiate robinetele la un număr de 26 de scări de la Asociaţia Ardealul 51, Asociaţia de proprietari Bloc 70 şi Asociaţia CT 20.

Apă de la vecini

Albaiulienii ce au rămas fără apă mai bine de 24 de ore se plâng de faptul că trebuie să sufere pentru vecinii care nu-şi plătesc facturile. „Nu se poate aşa ceva. E inadmisibil! Eu sunt cu factura la zi şi mi se taie apa. Nu am avut niciodată restanţe. Nu e corect să supărtăm cu toţii consecinţele, ar trebui să fie traşi la răspundere restanţierii“, a spus Viorel Bloş, de 41 de ani, din Alba Iulia. Bărbatul îţi plăteşte apa la Asociaţia de proprietari Ardealul 51. „Când s-a tăiat apa, aveam maşina de spălat în priză, la fel şi centrala. Dacă mi se strică, aş fi curios să văd cine mi le plăteşte“, a mai spus bărbatul.

Cosmin Avram este şi el unul dintre locatarii cu factura la zi, dar care a rămas fără apă la robinet. „Nu am ştiut că o să fim debranşaţi, nu aveam făcute provizii. O să mergem cu sticlele după apă la vecini. Şi anul trecum am stat două zile fără apă, tot din cauză că nu s-au plătit facturile“, a spus Cosmin Avram, de 25 de ani, locatar de aparţine de Asociaţia Ardealul 51. „Am doi copii. Nu pot să stau fără apă. Trebuie să le pregătesc de mâncare, să facă baie“, a spus Maria Comşa, şefă la scara I, blocul 29, de la Asociaţia nr. 11.

Scandal pe strada Goldiş din Cetate

Locatarii asociaţiilor de proprietari 10 şi 11 de pe strada Vasile Goldiş din Cartierul Cetate au ieşit ieri în stradă pentru a se împotrivi debranşării de la reţeau de apă. Văzându-se fără apă, albaiulienii au făcut chetă şi au plătit pe loc datoria de peste 60.000 lei. „Vâzând că se taie apa, au coborât oamenii cu banii. Am luat apartamentele la rând pentru a obţine banii. Sunt oameni care nu au posibilităţi, care stau fără gaz, fără curent, şi nu mai au bani să mai plătească şi apa“, a spus Aurelia Stoica, preşedintele asociaţiilor de proprietari nr. 10 şi 11 de pe strada Vasile Goldiş.

„Din suma restantă de aproximativ 138.000 lei pe care o aveau de plătit 38 de asociaţii de proprietari, mai avem de recuperat 15.000 lei, sume comasate pe trei asociaţii rău platnice. Locatarii au fost debranşaţi de la reţeau de apă“, a spus Mircea Meteş, director SC APA CTTA, sucursala Alba Iulia.

Blocuri debranşate:

Asociaţia de proprietari Bloc 70;

Asociaţia de proprietari Unirea Bloc CIB,

Asociaţia de proprietari 51 Ardealul, bloc 24, 29, 33, 34, 35, 45A, 51.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite