21 de străini depistaţi în ilegalitate în şase oraşe din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrari Alba au descoperit un număr de 21 de persoane de naţionalitate străină care şedeau ilegal în localităţi de pe raza judeţului. Străinii au fost descoperiţi în urma unor razii efectuate în cursul lunii ianuarie 2010.

Raziile au avut loc în localităţile Alba Iulia, Abrud, Aiud, Cîmpeni, Sebeş şi Teiuş. Cei 21 de străini depistaţi au intrat legal în România, însă nu au respectat termenele de şedere prevăzute de vizele pe baza cărora au intrat în ţară, rămânând pe teritoriul statului român după data la care acestea au încetat.

Perioadele de şedere ilegală au fost cuprinse între opt şi 819 zile. Ţările din care provin cei 21 de străini sunt Bosnia (17), Republica Moldova (3) şi China (1).

Amenzi şi retunări de pe teritoriul României


„Măsurile dispuse împotriva lor, au fost de sancţionare contravenţională cu amendă, cu sume cuprinse între 400 şi 1.200 lei, în funcţie de perioada de şedere ilegală pe teritoriul României, precum şi de acordare a unordecizii de returnare de pe teritoriul României“, a spus subinspectorul Cristina Ilie, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Imigrări Alba.

Amenzile aplicate împotriva străinilor care au comis contravenţii pe raza judetului Alba în luna ianuarie au fost în cuatum total de 9.900 lei. Împotriva străinului a cărui şedere ilegală a fost de 819 zile a fost luată şi măsura acordării unei interdicţii de intrare în România pentru o perioadă de trei ani.

Firmă amendată pentru muncă la negru

„Unul dintre străini muncea la negru, fără a avea autorizaţie de muncă sau permis de şedere în scop de muncă, fapt ce a condus la sancţionarea contravenţională a societăţii cu amendă de 1.500 de lei“, a afirmat subinspectorul Cristina Ilie.

Străinii au fost obligaţi să părăsească voluntar teritoriul României într-un termen de 15 zile. Nerespectarea acestor măsuri conduce la luarea măsurilor de îndepărtare sub escortă până la frontieră ori până în ţara de origine, precum şi de aplicare a unor interdicţii de intrare în România pentru perioade cuprinse între un an şi cinci ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite