20.000 euro pentru Piaţa Alba Iulia din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de aproximativ 100 de persoane din Alba Iulia va pleca mâine spre Italia. Circa 20.000 euro va costa deplasarea reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene, elevi şi ziarişti la Alessandria, Italia.

O statuie reprezentând „Lupa Capitolina“ va fi dăruită de Primăria Municipiului Alba Iulia pentru inaugurarea pieţei cu numele orasului nostru, în Alessandria. „Evenimentul este bazat pe vechiile relaţii de colaborare dintre Primăria Municipiului Alba Iulia cu oamenii de afaceri italieni din ultimii 20 ani“, a spus Mihai Belală, Consilier Birou resurse umane, relaţii internaţionale din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia

Delegaţie de 100 de persoane

Aproximativ 100 de persoane vor face parte din delegaţia care va fi prezentă în Italia la inaugurarea pieţei Alba Iulia. Primarul şi cei doi viceprimari, consilieri locali, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba şi ai Muzeului Naţional al Unirii, 19 persoane din garda Traseului celor trei fortificaţii, opt reprezentanţi ai Centrului de Cultură Augustin Bena, ziarişti, 15 elevi de la Şcoala generală „Mihai Eminescu“ vor lua parte la evenimentul din Italia.

„Elevii noştri au încheiat în această lună un proiect derulat pe parcursul unui an cu două şcoli din Alessandria. Au plecat în Italia pentru a susţine un specacol şi pentru a face schimb de produse realizate de ei (jucării, jurnale, poezii), a explicat Rodica Marinescu, directoarea Şcolii generale „Mihai Eminescu“. 

Cheltuieli de transport

Costurile acestei deplasări se situează în jurul sumei de 9.000 euro. „Bani de la bugetul local s-au asigurat doar pentru transportul elevilor şi a gărzii de la „Traseul celor trei fortificaţii“, restul delegaţiei îşi vor plăti transportul, cazarea fiind asigurată de gazdele italiene“, a explicat Mihai Belală. La costurile deplasării se adaugă şi valoare statuetei donate de adminstraţia albaiuliană, 10.000 euro.

Ca urmare a faptului că o piaţă din oraşul Alessandria a primit numele oraşului nostru, Consiliul local al municipiului Alba Iulia au achiziţionat o statuetă reprezentând „Lupa Capitolina“, monument reprezentând lupoaica şi cei doi gemeni Romulus şi Remus, întemeietorii legendari ai Romei. „Monumentul va fi amplasat în Piaţa Alba Iulia din Alessandria.

Primul schimb de simboluri privind istoria comună a fost la data de 1 decembrie 1993 când în Parcul Eroilor din Alba Iulia a fost instalat acelaşi monument donat la acea vreme de către Gian Franco Fraccarollo în  umele prieteniei italo-română“, a precizat Mihai Belală.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite