17 localităţi din judeţul Alba vor face parte din Microregiunea "Ţara Secaşelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 23 de localităţi cu o întindere de 1.246 km pătraţi, din judeţele Alba şi Sibiu, vor constitui Microregiunea „Ţara Secaşelor“. Constituirea acesteia face obiectul unui proiect depus spre finanţare din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) de către comuna Ciugud.

Prin acest proiect se va acţiona în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă spaţiul rural: de la slaba dezvoltare economică a localităţilor până la stingerea obiceiurilor şi a practicării meseriilor tradiţionale.

Microregiunea compusă din comunele: Ciugud, Sîntimbru, Crăciunelu de Jos, Valea Lungă, Mihalţ, Ohaba, Cenade, Roşia de Secaş, Berghin, Şpring, Doştat, Daia Română, Cut, Cîlnic, Gârbova, Cergău, Bucerdea Grînoasă, Păuca, Loamneş, Apoldu de jos, Şura Mică, Ludoş şi oraşul Ocna Sibiului va lua fiinţă prin crearea unui parteneriat (Grup de Acţiune Locală) cu întindere asupra tuturor sectoarelor: public (22 de comune şi un oraş), privat ( 17 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate cu domenii de activitate variate: agricol, turism, industrie uşoară, forestier, etc.), societate civilă (9 Organizaţii Neguvernamentale), care va acţiona în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă spaţiul rural.

Proiectul are o valoare totală de 68.540 euro finanţat din FEADR având ca beneficiar comuna Ciugud în numele celor 23 de unităţi administrative locale şi 26 de organisme de drept privat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite