Un şofer din Alba care a provocat accidentul în care au decedat un fost primar şi soţia acestuia, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camioneta a intrat pe trotuar, a acroşat victimele şi s-a oprit într-o altă maşină
Camioneta a intrat pe trotuar, a acroşat victimele şi s-a oprit într-o altă maşină

Şoferul care a provocat, în august 2016, un accident mortal soldat cu decesul a două persoane, soţ şi soţie, în comuna Sâncel, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Judecătoria Blaj a decis în 25 ianuarie 2018 că inculpatul Mikloş Geza Alexandru, din Stremţ, se face vinovat de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Bărbatul în vârstă de 23 de ani a primit pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani şi 6 luni. Victimele acestuia au fost doi vârstnici, soţ şi soţie, în vârstă de 78 respectiv 71 de ani, care se deplasau pe trotuar. Este vorba despre Gheorghe Laţiu, fost primar al comunei Sîncel timp de 8 ani, şi soţia acestuia. 

Cele două persoane au fost lovite de o camionetă condusă de şoferul din Stremţ în timp ce se aflau pe marginea drumului. Se plimbau pe trotuar şi se aflau în faţa primei case de la intrarea în sat, la circa o sută de metri distanţă de locuinţa lor. Şoferul, în timp ce conducea un autocamion înmatriculat în Alba pe direcţia Târnăveni – Blaj, pe str. Mihai Eminescu din Sîncel, a pierdut controlul asupra autoheviculului şi i-a acroşat pe cei doi doi vârstnici. A fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. În prima fază, bărbatul a declarat că ar fi avut o defecţiune la camion. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic şi au constatat decesul celor două victime. Decizia de la Judecătoria Blaj poate fi contestată la Curtea de Apel. 

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va fi obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei comunei Stremţ sau în cadrul Primăriei oraşului Teiuş.

”Ia act că numiţii (…) nu s-au constituit părţi civile în procesul penal, în contradictoriu cu asigurătorul (…), rezervându-şi dreptul de a solicita despăgubiri civile pe cale separată. Dispune prelevarea de la inculpatul Mikloş Geza Alexandru a probelor biologice în vederea introducerii lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În temeiul art.5 al.5 din L.76/2008, informează inculpatul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic. Obligă inculpatul să plătească suma de 5.550 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Dispune comunicarea prezentei hotărâri, la data rămânerii definitive, către IPJ Alba în vederea anulării permisului de conducere al inculpatului”, se mai susţine în dispozitivul hotărârii de la Judecătoria Blaj. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite