Hoţii din Cugir, care furau cutiile cu bani donaţi pentru acţiuni de binefacere, condamnaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Cugir, judecaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, au primit pedepse cu închisoarea după ce procurorii au probat comiterea de către aceştia a cinci fapte. Din incinta a două magazine au furat recipiente cu bani colectaţi pentru o asociaţie de binefacere.

S. Viorel a primit 2 ani de închisoare cu executare, iar M. Florin a fost condamnat la 1 an şi 5 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe o perioadă de supraveghere de doi ani. Cei doi, în vârstă de 24 de ani, respectiv 32 de ani, au spart în ianuarie 2018 un număr de cinci magazine din Cugir şi au furat sume de bani şi diverse produse. Modul de acţiune era noaptea, prin forţarea uşii de acces în magazine cu un levier metalic. Din două magazine au furat cutii în care se aflau sume de bani colectate de la oameni pentru o asociaţie de binefacere din Cugir. În una dintre cutii se afla suma de 1.000 de lei, iar în cealaltă – 300 de lei. Pe lângă recipientele cu bani, aceştia au mai sustras patru telefoane mobile, precum şi un laptop în valoare de 3.550 de lei.

”Toate faptele au fost săvârşite pe timpul nopţii când întunericul conferă un sprijin moral făptuitorilor, fiind săvârşite după acelaşi tipar: prin distrugerea cu ajutorul unui levier a căilor de acces în scopul sustragerii de bunuri. Aceste aspecte denotă perseverenţă infracţională şi un plan bine stabilit pe care inculpaţii îl urmează. Prin acţiunile lor inculpaţii au creat o stare de pericol nu doar cu privire la patrimoniul persoanelor vătămate, dar şi cu privire la relaţiile sociale care protejează spaţiile în care persoanele juridice îşi desfăşoară activitatea. Ca urmare a săvârşirii faptei, patrimoniul persoanelor vătămate a fost afectat nu doar cu contravaloarea bunurilor sustrase, ci şi din cauza faptului că au fost distruse căile de acces, astfel încât acestea trebuie reparate. 

Cu privire la inculpatul S. Viorel instanţa reţine că acesta a participat la săvârşirea a patru acţiuni de furt. Cu privire la antecedenţa penală a acestuia, instanţa constată că acesta nu este la prima confruntare cu legea penală, având numeroase condamnări pentru săvârşirea infracţiunilor de furturi şi tâlhărie, dând astfel dovadă de perseverenţă infracţională. Instanţa va avea în vedere faptul că iniţial, inculpatul a negat participarea sa la săvârşirea faptei, însă ulterior, a revenit asupra declaraţiei, recunoscând săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa.

Cu privire la inculpatul M. Florin instanţa reţine că acesta a participat la săvârşirea a cinci acţiuni de furt. Cu privire la antecedenţa penală a acestuia, instanţa constată că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, fiind la primul conflict cu legea penală. Inculpatul a avut o atitudine sinceră şi cooperantă cu organele judiciare, contribuind la justa soluţionare şi aflarea adevărului în cauză. Acesta a recunoscut fapta atât în cursul urmării penale, cât şi în cursul judecăţii, astfel încât judecata s-a desfăşurat potrivit procedurii simplificate a recunoaşterii învinuirii”, se precizează în hotărârea de condamnare de la Judecătoria Alba Iulia. Cei doi mai trebuie să achite daune de 4.850 de lei către două dintre persoanele juridice prejudiciate. Decizia Judecătoriei a rămas definitivă, astfel încât inculpatul recidivist a ajuns la închisoare. 

Citiţi şi:

 

FOTO Icoană descoperită neatinsă după un incendiu care a distrus locuinţa unor bătrâni din Apuseni

 

FOTO Apocalipsa din Apuseni. Culorile dezastrului de la Valea Şesei, barajul uriaş de steril al combinatului de cupru

 

DOCUMENT Infractorul de drept comun, aşa-zis „deţinut politic“, care îl acuză pe Augustin Lazăr. Cum a furat Ioan Muntean un pistol mitralieră

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite