Dispută în Alba pe un contract de 5 milioane de euro privind colectarea şi transportul gunoaielor. Un ofertant contestă la CNSC rezultatul licitaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba a finalizat procedura de achiziţie pentru concesionarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor municipale din zona 4 a judeţului Alba. Unul dintre cei doi ofertanţi a contestat, însă, rezultatul procedurii astfel încât „situaţia” va fi tranşată la CNSC.

Câştigător al licitaţiei a fost stabilit ofertantul reprezentat de Asocierea SC Brai - Cata SRL Bucureşti (lider asociere) / SC Stericycle Romania SRL Jilava. Pe locul doi s-a situat Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare (lider asociere) / Greendays 2-Solucoes Ambientais SA, ai cărei reprezentanţi au formulat contestaţia înregistrată la CNSC. Instuţia urmează să judece contestaţia în perioada următoare şi să pronunţe o soluţie, care nu va fi definitivă, părţile având posibilitatea să se adreseze şi instanţei de judecată. Ofertantul clasat pe locul doi susţine că oferta câştigătoare ”trebuie respinsă ca inacceptabilă pentru neîndeplinirea tuturor criteriilor de calificare din fişa de date” şi pe motiv că ”răspunsurile la solicitările de clarificări sunt neconcludente”.

Zona 4 de colectare a deşeurilor are o populaţie de circa 45.000 de locuitori şi este formată din municipiul Blaj şi de comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Săncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelul de Jos şi Roşia de Secaş. Valoarea estimată a contractului a fost stabilită la suma de 23.062.072 lei, iar criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Comisia de licitaţie analizează, în cadrul aceleiaşi proceduri, ofertele depuse pentru zona 2 a judeţului, care cuprinde municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele adiacente cu o populaţie totală de circa 80.000 de locuitori. În acest caz au fost depuse cinci oferte, iar valoarea estimată a contractului este de 47.690.707 lei.

De asemenea, tot în analiza comisiei se află procedura pentru zona 1 a judeţului (Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureş şi comunele limitrofe), cu o populaţie de 150.000 de locuitori, pentru care există şase oferte. În acest caz urmează să fie încheiat cel mai mare contract din punct de vedere financiar având în vedere că valoarea estimată este de 87.829.319 lei. Nu a fost publicată, încă, achiziţia pentru zona Munţilor Apuseni (zona 4), procedură blocată de refuzul Consiliilor lcoale din Abrud şi Cîmpeni de a adopta o hotărâre necesară pentru finalizarea documentaţiei.

Prin contractele ce vor fi încheiate de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţiile de transfer Tărtăria şi Blaj; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj.

Citiţi şi:

 

Cum s-a transformat Roşia Montană în El Dorado-ul ilegal al României. Cantităţi mari de minereu de aur sunt furate în toiul nopţii. „Poliţia chiar îi protejează“

 

Trasee turistice spectaculoase din zona Munţilor Trascău, omologate de Ministerul Turismului

 

Dosarul ”oilor fantomă”. Curtea de Apel Alba Iulia a constatat definitiv legalitatea rechizitoriului

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite