Directorul DSV Alba a demisionat după un conflict cu un patron condamnat penal şi cu firma în faliment UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul veterinar Ioan Tătucu şi-a dat demisia din fruntea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, ca urmare a unui conflict cu patronul unei firme de procesare a cărnii aflată în faliment.

UPDATE Medicul veterinar Ioan Martin, cel care administrează, prin intermediul firmei sale, adăpostul de câini fără stăpâni din Alba Iulia, a preluat oficial funcţia de director executiv al DSVSA Alba, rămasă vacantă la începutul acestei săptămâni, după ce fostul director, Ioan Tătucu şi-a dat demisia din cauza unor presiuni făcute de patronul unei fabrici de procesare a cărnii din Galda de Jos. Ioan Martin, anterior consilier în cadrul DSVSA, a preluat temporar funcţia de conducere, începând de vineri, 21 aprilie, după ce Ioan Tătucu a demisionat din funcţie.

_____________________________________________

Tătucu îl acuză pe Nicolae Cristea, administratorul firmei de procesare a cărnii Carmes, că a făcut presiuni asupra asupra acestuia să asigure în continuare asistenţă sanitar-veterinară. Ioan Tătucu a declarat că este ilegal ca DSVSA Alba să asigure asistenţă sanitar veterinară la o firmă aflată în faliment, în condiţiile în care aceasta se află în faliment. El a adăugat că, până în prezent, societatea comercială Carmes Alba SRL înregistrează datorii de 900.000 de lei la DSVSA Alba.

”Din punctul meu de vedere echipa de medici nu putea să continue activitatea la Carmes. Potrivit ordinului 64, în caz de faliment, trebuie să ne retragem echipa de la firma în cauză. Patronul de la Carmes a făcut presiuni să continuăm. Să vină alt director şi dacă el consideră că se poate continua activitatea, o face pe răspunderea lui. Ce vină am eu că firma lui e în insolvenţă din 2010 şi a intrat în luna martie în faliment. Au făcut datorii mari la DSVSA Alba, de circa 90.000 de lei”, a spus Ioan Tătucu pentru ziarulunirea.ro.

Carmes Alba SRL a intrat în faliment ca urmare a unei decizii a Tribunalului Alba din septembrie 2016. Patronul Nicolae Cristea a contestat decizia la Curtea de Apel, dar instanţa a respins recursul acestuia, definitiv şi irevocabil, în 15 martie 2017. 

image

Omul de afaceri Nicolae Cristea, a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru infracţiuni din domeniul fondurilor europene. Cristea a fost condamnat pentru folosirea de documente false, incomplete sau inexacte, respectiv pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Soluţia definitivă de la Curtea de Apel alba Iulia a fost pronunţată în 5 mai 2016. Procurorii DNA Alba Iulia au reţinut în sarcina acestuia trei infracţiuni: folosire sau de prezentare de  documente false, incomplete sau inexacte care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de sume de bani din bugetul general al Comunităţilor Europene, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. 

În septembrie 2015, abatorul Carmes de la Mesentea a fost vizat de percheziţii ale Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române într-o anchetă efectuată în mai multe judeţe ce a vizat persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu carne. Nicolae Cristea nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile directorului demisionar de la DSV Alba, Ioan Tătucu.

Citiţi şi:

Idee de business: mică afacere cu haine produse din lână românească

 

Doi investitori români au obţinut aviz să caute aur în pâraiele din Apuseni. Ce metodă arhaică stă la baza exploatării

Un preot din Alba ajută peste 200 de copii şi vârstnici din familii nevoiaşe: „Menirea mea este să sprijin cu tot ce pot oamenii“

„Pomana“, „promoţia“ şi „ziarul“, noile metode de înşelăciune şi furt ale escrocilor. Cum acţionează infractorii

 

Românca internată cu „durere toracică“, operată de „infecţie mandibulară“ şi moartă de infarct. Soţul îndurerat cere statului român 1,5 milioane de euro

 

Abuzurile din industria transportului de marfă cu camionete. Cum mor şoferii obligaţi să parcurgă mii de kilometri fără odihnă. Cazul trist al lui Alex Barbu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite