VIDEO/IMAGINI ŞOCANTE Lupte în ring între persoane cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătăile în ring între persoanele cu dizabilităţi reprezintă un nou sport în Japonia. Deşi criticii caracterizează spectacolele ca fiind înfiorătoare, luptătorii spun că este o şansă pentru ei de a se simţi persoane normale, potrivit AFP.

Fondatorul "Doglegs wrestling" spune că i-a venit ideea de a organiza lupte între persoane cu handicap în momentul în care a văzut doi bărbaţi cu dizabilităţi care se băteau pentru o femeie.

Membrii grupului Doglegs se bazează mai mult pe spectacolul pe care îl pot face, decât pe contactul fizic. De exemplu, ET, unul dintre cei mai populari luptători din grup, are un atac special: se încruntă şi se strâmbă, devenind astfel înfricoşător.



Makoto Tsuruzono se deplasează într-un scaun cu rotile iar în timpul săptămânii este angajatul tipic de birou. Însă spune că îi place să se lupte şi să fie în centrul atenţiei, deşi recunoaşte că a avut de câteva ori ochii vineţi.

Luptătorilor cu dizabilităţi nu li se pare nimic anormal în ceea ce fac: "Dacă cineva îmi spune că nu ar trebui să fac asta, l-aş întreba: 'De ce? Ce e greşit în a-ţi plăcea ceea ce faci?'".

image

Un exemplu de ambiţie este Dayton Webber care şi-a pierdut membrele încă de la 11 luni din cauza unei infecţii. Cu toate acestea, băieţelul de 12 ani este un wrestler adevărat.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite