VIDEO Secretul Coca-Cola, la un pas de a fi aflat? Compania a scos din seif reţeta originală a băuturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cutia în care este păstrată reţeta secretă a companiei Coca-Cola
Cutia în care este păstrată reţeta secretă a companiei Coca-Cola

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete din lume, reţeta originală a companiei americane Coca-Cola, va fi scoasă din seif după 90 de ani, pentru a fi prezentată într-un muzeu.

Reţeta, care datează din anul 1886, este închisă într-o cutie metalică care se află încuiată într-un seif şi va fi expusă la muzeul din Atlanta al companiei, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la fondarea Coca-Cola. Cu toate că acesta ar putea fi un motiv de bucurie pentru rivalii companiei americane, aceştia nu trebuie să-şi facă prea multe iluzii, deoarece reţeta originală nu va fi scoasă din cutia metalică, informează Daily Mail.

Cea mai importantă bucată de hârtie a companiei americane se află din anul 1925 în banca SunTrust Inc., care deţine în prezent câteva zeci de milioane de acţiuni ale Coca-Cola, pe care doreşte să le vândă în următorii ani. Cu ocazia expoziţiei din Atlanta, vizitatorii au putut vedea imagini unice şi date istorice despre Coca-Cola.

Conform datelor oferite de-a lungul timpului de compania americană, reţeta Coca-Cola a fost inventată de farmacistul John S. Pemberton în anul 1886, iar pentru a o păstra secretă, acesta nu a scris-o niciodată, ci a împărtăşit-o câtorva prieteni. Acest lucru a rezistat aproximativ 40 de ani, până când Coca-Cola a avut nevoie de un împrumut de la bancă, iar drept garanţie a fost lăsată reţeta secretă, scrisă pe o hârtie de către directorul de atunci al companiei. Daily Mail mai notează că această reţetă este atât de importantă deoarece Coca-Cola vinde peste 1,7 miliarde de produse pe zi, în întreaga lume.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite