Google+ l-a speriat pe Mark Zuckerberg. Vezi care sunt cele mai importante schimbări care vor avea loc pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mark Zuckerberg s-a decis, odată cu lansarea oficială a Google+, care a avut loc miercuri, să facă mai multe schimbări asupra reţelei Facebook, pentru a nu pierde supremaţia din domeniul reţelelor sociale.

Anunţul oficial al schimbărilor va fi făcut în cadrul Conferinţei F8, iar printre cele mai importante schimbări se află butonul „Subscribe“, cu ajutorul căruia utilizatorii pot avea acces la postările altor prieteni fără să fie prieten cu acesta. Altă schimbare majoră este funcţia „Smart List“, care sortează prietenii în funcţie de relaţiile pe care le ai cu aceştia.

Mai mult, Zuckerberg a introdus mai multe butoane noi, printre care „Read“, „Watch“ şi „Listen“, care vor apărea sub fiecare postare, lângă butonul „Like“. Este posibil însă şi ca aceste butoane să fie introduse în locul celui de „Like“, care ar deveni inutil. Schimbările vor viza şi paginile companiilor de băuturi alcoolice, acolo unde minorii nu vor mai avea acces.

image

Conform presei internaţionale, Zuckerberg doreşte ca Facebook să devină „centrul social al internetului“, persoanele accesând site-urile dorite prin intermediul reţelei sale sociale. În plus, reclamele de pe Facebook vor apărea pe pagina fiecărui utilizator în funcţie de vârsta acestuia, de zona în care se află şi de lucrurile care îi plac.

O altă modificare prin care Facebook încearcă să-şi atragă cât mai mulţi utilizatori este serviciul de muzică implementat reţelei sociale, care ar putea fi anunţat tot în cadrul Conferinţei F8, relatează fiipe.net. Potrivit analiştilor de muzică digitală, prin intermediul acestui serviciu utilizatorii Facebook vor putea asculta muzică direct pe reţeaua socială, dar informaţiile nu vor fi stocate pe Facebook, ci pe bazele de date ale colaboratorilor Spotify, MOG şi Rdio.

Poziţia Facebook pe piaţa reţelelor sociale nu a fost ameninţată în cei şapte ani de existenţă de niciun alt competitor, gigantul american având o creştere spectaculoasă de la an la an. Abia anul acesta au început să apară problemele pentru Facebook, după ce, în luna iunie, Google a lansat platforma care promitea să revoluţioneze conceptul de reţea socială. Astfel, în trei luni de teste, în care puteai deveni membru doar cu invitaţie, Google+ a adunat 25 de milioane de utilizatori. Cifra pare mică în comparaţie cu cei 750 de milioane de „prieteni" înscrişi pe Facebook, dar reprezintă cea mai mare creştere a unei reţele sociale din ultimii şapte ani.

Pe Facebook circulă deja bannere de protest care reclamă noile schimbări

Multe dintre aceste schimbări, făcute ca şi răspuns la lansarea noii reţele de socializare Google+, nu au fost însă pe placul utilizatorilor, care le consider „greoaie". Pe Facebook circulă deja bannere de protest care reclamă schimbările.

info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite