Dependenţii de droguri au început să renunţe la heroină şi să folosească etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etnobotanicele sunt încă la limita legalităţii
Etnobotanicele sunt încă la limita legalităţii

Consumul de etnobotanice, care au apărut în anul 2008, a cunoscut o creştere semnificativă în ultimele luni, un studiu al sociologului Andrei Botescu arătând că unii dependenţi de droguri au înlocuit heroina cu etnobotanicele.

Deşi se ştia că dependenţa de opinacee, substanţă pe bază de opiu, precum heroina, nu poate fi înlocuită cu nimic, Botescu afirmă că etnobotanicele injectabile sunt atât de puternice încât pot înlocui heroina. Sociologul, care este şi cercetător la Observatorul Român pentur Droguri şi Toxicomanie, a realizat două studii, la unul participând 120 de respondenţi, iar la altul 33. „Foarte mulţi au început să mixeze heroina cu aceste substanţe, mulţi au înlocuit heroina total. E inexplicabil cum, pentru că dependenţa de opinacee e de neînlocuit. Aici trebuie făcută o nouă cercetare“, a spus Andrei Botescu.

Click aici pentru a vedea studiul

Studiul arată că vârsta consumatorilor de „legale“ oscilează între 11 şi 40 de ani, consumul în rândul minorilor mai mici de 15 ani fiind în creştere. Trei sferturi dintre cei intervievaţi sunt de sex masculin, iar sumele cheltuite pe zi pe etnobotanice se ridică, în medie, la 53 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite