VIDEO „Codul Omerta“ din balet. Mărturiile incredibile ale unei membre a celebrei opere „La Scala“, din Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariafrancesca Garritano
Mariafrancesca Garritano

Mariafrancesca Garritano, o balerină în vârstă de 33 de ani din Italia,a decis să încalce codul nescris al tăcerii şi să povestească în amănunt ceea ce se întâmplă în sălile de balet, cu riscul de a fi exclusă din acest domeniu.

Femeia a descris modul în care dansatorii trebuie să îndure regimuri drastice şi cum ajung să sufere de anorexie sau bulimie, din cauza profesorilor care sunt obsedaţi ca balerinii şi balerinele să aibă un corp perfect, anunţă The Telegraph. „Din păcate, este un fenomen care afectează baletul din întreaga lume, dar nimeni nu vorbeşte despre asta. Este precum Codul Omerta, care este regăsit în rândul mafiei“, a spus Mariafrancesca. Balerina a adăugat că, deşi balerinele sunt extrem de slabe, profesorii le pun în continuare să slăbească. Mai mult, ea spune că baletul este una dintre cele mai frumoase forme de artă, iar viaţa unei balerine ar trebui apreciată.

Mariafrancesca Garritano spune că în tinereţe a suferit de anorexie, iar cu toate că ea nu se vedea grasă, profesorii o obligau să slăbească, altfel nu va fi selectată la nicio reprezentaţie. „Mesajul meu ar trebui să ajungă acolo unde trebuie, oamenii din industrie ştiu totul despre aceste probleme. Sunt multe balerine care nu mai pot avea copii din cauza anorexiei“, a încheiat aceasta.

Povestea balerinei va fi publicată în cartea „The truth, please, about ballet“, iar reprezentanţii operei „La Scala“ nu au dorit să comenteze acest subiect.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite