O actriţă din „Titanic“ are o boală din cauza căreia nu poate uita nimic, niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Marilu Henner
Actriţa Marilu Henner

Actriţa Marilu Henner, cea care a interpretat rolul supravieţuitoarei de pe Titanic, Margaret Brown, suferă de o boală foarte rară, din cauza căreia are o memorie perfectă.

Marilu are acum 59 de ani şi îşi poate aminti în detaliu orice eveniment care a avut loc în viaţa ei, inclusiv cele întâmplate pe când avea numai 18 luni. Boala de care suferă aceasta se numeşte hiperthimesia şi a fost identificat pentru prima oară în anul 2006.

Femeia îşi povesteşte viaţa ca şi cum ar privi un DVD în care este prezentat trecutul ei, fiind atentă la toate detalii. Spre exemplu, ţine minte chipurile a câtorva mii de persoane, în timp ce un om obişnuit poate reţine, în decursul vieţii, maximum 250 de figuri. „Caut pur şi simplu în minte imaginile respective şi văd totul exact aşa cum era atunci", spune aceasta.

Deoarece această boală este una nou descoperită, doar 20 de persoane din întreaga lume au fost diagnosticaţi cu hiperthimesia, iar specialiştii recunosc că nu sunt siguri cum funcţionează cu adevărat memoria oamenilor, anunţă Daily Mail. Mai mult, aceştia afirmă că teoria conform căreia memoria este selectivă nu mai este valabilă, iar persoanele reţin tot ce li se întâmplă, secretul fiind cum să accesezi informaţiile pe care le ai în minte.

Deşi multe persoane îşi doresc să ţină minte toată viaţa anumite momente din trecut, cei care suferă de hiperthimesia spun că acest lucru poate fi un blestem, deoarece eşti obligat să-şi aduci aminte toată viaţa evenimentele traumatizante prin care ai trecut.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite