Vrea intimitate. De ce oare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenţii au din ce în ce mai mare nevoie de intimitate
Adolescenţii au din ce în ce mai mare nevoie de intimitate

Ca mamă de adolescent, una dintre cele mai mari provocări este să rezişti tentaţiei de a-i controla intimitatea. Nu este uşor, dar nici imposibil.

Să-i accepţi amicii, să-l laşi să ia singur decizii şi să-i accepţi „toanele". Sunt provocările mamei de adolescent care are din ce în ce mai mare nevoie de intimitate. Cum să reacţionezi?

Schimbări uimitoare

Adolescenţa este vârsta la care orice tânăr îşi caută identitatea şi trece prin zeci de stări contradictorii.

Tinerii visează să devină independenţi, dar parcă nici nu ar abandona confortul din relaţia cu părinţii. Acum apar mai multe revolte ca niciodată.

Prietenii contează

Copilaşul care până mai ieri îţi încredinţa toate secretele se transformă într-un tânăr serios şi interiorizat, care evită din ce în ce mai mult să stea de vorbă cu tine.

Ei bine, nu te impacienta! În această etapă a vieţii, adolescentul îşi formează grupul de prieteni, cu idealuri, scopuri şi cu pasiuni comune.

De aceea, prietenii care-l „înţeleg mai bine decât tine" îi sunt acum mai apropiaţi şi caută compania lor.

Ai răbdare, nu te simţi exclusă şi respectă-i deciziile. Dar nu înainte să te asiguri, din umbră, că nu are un anturaj periculos.

Şi încăpăţânarea se tratează!

Un adolescent este întotdeauna sensibil la observaţiile care i se fac, dar în special la cele venite din partea părinţilor. Iar dacă este criticat şi contrazis în permanenţă, nu trebuie să te mire că-şi va lua lumea-n cap şi va face doar ce vrea el.

Ca să nu se descalifice, mai ales faţă de tine, ca mamă, va alege să nu-ţi accepte părerea. Plus că ar putea avea răspunsuri impertinente la orice replică sau pur şi simplu te-ar ignora. Cum îl aduci pe calea cea bună? Renunţând la critici şi asculţându-i cu atenţie opiniile, pe orice temă!

Citeşte mai multe pe clickpentrufemei.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite