Unul din trei copii de până în 10 ani din Marea Britanie are telefon mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat recent în Marea Britanie arată că unul din trei copii cu vârsta de până în 10 ani deţine deja un telefon mobil, iar unul din zece copii deţine un telefon inteligent.

În cadrul studiului au fost intervievate peste 2.000 de persoane, iar 68% dintre părinţi au afirmat că le-au cumpărat telefoane mobile celor mici pentru a-i verifica şi a şti exact unde sunt. Cu toate acestea, unul din patru părinţi a spus că nu a monitorizat activitatea copilului său. „Este bine că tinerii sunt interesaţi de noua tehnologie. Dar este complet inutil să-i cumperi un telefon mobil unui copil de până în 10 ani“, a spus Bill Strain, unul dintre realizatorii sondajului.

Studiul realizat în Marea Britanie a mai scos la iveală şi faptul că unul din zece copii are cont pe reţelele sociale, iar unul din patru au adresă de email. Deşi numărul copiilor care accesează internetul este foarte mare, 61% dintre părinţi afirmă că îşi fac griji asupra site-urilor pe care cei mici le accesează. „Copiii au avut mereu acces la telefoanele şi laptopurile părinţilor. Asta nu este o problemă, pentru că părinţii le pot monitoriza activitatea. Dar atunci când cei mici accesează singuri internetul există riscul să intre pe site-uri cu un conţinut neadecvat şi dăunător“, a încheiat Strain.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite