Topul experienţelor care trebuie trăite măcar o dată în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oktoberfest
Oktoberfest

Toţi oamenii din lume îşi doresc să aibă cel puţin o experienţă pe care să şi-o aducă aminte toată viaţa şi să o povestească prietenilor sau rudelor, însă nu toţi reuşesc acest lucru.

Deoarece unul dintre cele mai cunoscute festivale din lume, Oktoberfest, abia a început, ne-am gândit să vă oferim o listă a celor mai importante evenimente care trebuie trăite măcar o dată în viaţă.

Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia

Carnavalul de la Rio de Janeiro oferă mai multe distracţii, incluzând faimoasele parade Escolas de Samba în „sambódromo" şi binecunoscutele „blocos de carnaval" care străbat întreg oraşul. Cele mai faimoase sunt:

- Cordão do bola preta: paradele din centrul oraşului; este unul dintre cele mai tradiţionale „bloco de carnaval".
- Trupa Ipanemei: parada homosexualilor care străbate plaja Ipanema.
- Suvaco do Cristo: paradă în grădina botanică, chiar sub braţul statuii Cristo Redentor. Traducerea literală a denumirii „Suvaco do Cristo" este „Subsoara lui Cristos"; ea se explică prin aşezarea ei în apropierea statuii monumentale.

image

Fuga taurilor din Pamplona, Spania

Evenimentul este denumit de către localnici sărbătoarea „Sfântului Fermin“, datorită locului în care are loc. Acest festival a luat naştere în secolul al XIII-lea şi a ajuns să fie cunoscut în taote colţurile lumii. Zeci de mii de oameni iau parte la acest eveniment şi se spune că fuga taurilor a luat naştere din nerăbdarea oamenilor de a duce bovinele la piaţă.

Dacă festivalul a luat naştere după ce bărbaţii au început să-i alerge pe tauri, acum persoanele aleargă într-o cursă baricadată, cu o cireadă de tauri furioşi pe urmele lor.

Oktoberfest din Munchen, Germania

„Sărbătoarea lui octombrie“ este cel mai reunim festival de bere din lume şi reprezintă şi cel mai mare târg, cu peste şase milioane de vizitatori în fiecare an.Ideea a pornit de la un subofiţer din garda naţională bavareză. Acesta a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităţilor legate de căsătoria prinţului moştenitor Ludovic I al Bavariei cu prinţesa Therese von Hildburghausen. Regele Bavariei, Maximilian I, s-a arătat mai mult decât încântat de această sugestie. La 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prinţesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest. Ca loc de desfăşurare a fost aleasă o pajişte nefolosită de la marginea oraşului, denumită ulterior "Theresienwiese" (pajiştea Tereziei).

Locul ales iniţial de regele Bavariei a rămas consacrat acestui festival până în zilele noastre când, evident, este situat central, în apropierea celui mai mare nod de cale ferată din München - Hauptbahnhof (Gara centrală).

Oktoberfest-ul începe în jurul datei de 20 septembrie şi se termină în prima duminică din octombrie; excepţie de la această regulă se face doar în anii în care prima duminică din octombrie cade pe 1 sau 2. În acest caz, festivalul se prelungeşte până la data de 3 octombrie, Ziua Unificării Germane. Dar de ce i se spune Oktoberfest când el se desfăşoară, cu excepţia ultimelor 2-3 zile, în luna septembrie? Ei bine, numele, pe care prinţesa-mireasă l-a ales foarte inspirat, se leagă de perioada în care a avut loc festivalul prima dată: 12-17 octombrie 1810. Această tradiţie a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărit că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfăşurat în aer liber. Numele, deja consacrat, nu i-a fost însă schimbat, de unde şi necesitatea extinderii acestuia până în primele zile ale lunii octombrie.

image

Festivalul „Omul în flăcări“ din Nevada, SUA

Acest eveniment are loc anul şi pune accentul pe opinia publică, pe creativitate şi pe încrederea în sine. Festivalul începe pe 29 august şi se termină pe 5 septembrie, iar comunitatea îi primeşte pe nou-veniţi cu braţele deschise.

Festivalul reprezintă un fenomen supranatural care vizează înfiinţarea unui oraş într-un loc ciudat, doar pentru a fi ars şapte zile mai târziu. Anul trecut, peste 50.000 de persoane au luat parte la „Omul în flăcări“, în timp ce în acest an numărul participanţilor a fost limitat la 50.000, iar toate biletele au fost vândute până la 24 iulie.

Petrecerea de Revelion din Sydney, Australia

Probabil că cel mai bun loc de a-şi petrece noapte dintre ani este oraşul australian Sydney. Aici are loc cel mai încântător foc de artificii din lume, care sunt lansate de pe podul Sydney Harbour. Jocul de lumini poate fi admirat din diferite părţi ale oraşului şi chiar de pe apă, acolo unde se pot închiria bărci.

image

Carnavalul de la Veneţia, Italia

Probabil cel mai frumos şi cunoscut carnaval din Europa, evenimentul din Veneţia reuşeşte să amestece perfect tradiţia, distracţia, istoria şi buna dispoziţie. Zeci de mii de rutişti sunt prezenţi anul la acest carnaval, care are o tradiţie foarte veche, datând din anul 1296.

Evenimentul din Veneţia are un program foarte bogat, în care se regăsesc concursul pentru cea mai frumoasă mască a unui copil şi paradele cu diverse tematici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite