VIDEO Aşa ceva se vede doar în filme: SUA sunt invadate de furnica păroasă-dementă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA sunt invadate de furnica păroasă-dementă
SUA sunt invadate de furnica păroasă-dementă

Statul Texas este foarte aproape să fie invadat de nişte furnici care călătoresc dintr-un loc în altul, casele şi centralele industriale fiind pline de astfel de insecte.

Furnicile păroase-demente poartă această denumire deoarece se mişcă extrem de rapid şi au fire dense de păr în jurul ochilor. Potrivit Associated Press, insectele se îndreaptă spre Florida, Texas, Mississippi şi Louisiana, iar controlul acestora paote costa câteva mii de dolari.

Un lucru ciudat şi care le face şi mai periculoase este acela că dacă o furnică este electrocutată, aceasta eliberează un impuls chimic, pe care restul coloniei îş interpretează ca pe o ameninţare. Din această caută, furnicile se adună în locul din care a fost emis impulsul şi formează un nou muşuroi. „Aceste insecte pot să închidă pur şi simplu un complex industrial în valoare de milioane de dolari", spune Tom Rasberry, exterminator de profesie.

Deşi cercetătorii nu sunt siguri, se bănuieşte că această specie provine din America de Sud, existenţa ei fiind semnalată prima dată în Caraibe, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite