Pupitru ornamental din alamă, furat dintr-o biserică din Marea Britanie, descoperit în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un obiect preţios care a fost furat în luna septembrie a anului trecut dintr-o biserică din Wiltshire, Marea Britanie, a fost descoperit la un târg de antichităţi din România, de către un bărbat descoperise pe internet că obiectul era furat.

Pupitrul ornamental din alamă, care are la capăt un vultur cu aripile deschis, este înalt de 1,2 metri şi este evaluat la 2.000 de lire sterline şi a fost identificat datorită unei plăcuţe pe care este gravat numele bisericii. Gaye Horrell, un reprezentant al lăcaşului sfânt, a precizat că nu se mai aştepta ca obiectul să fie recuperat şi că nu ştie cum a fost furat acesta. „E prea mare ca să poată fi mutat cu uşurinţă, iar biserica este încuiată noaptea, prin urmare trebuie să fi fost târât din biserică în plină zi", a spus el.

Poliţiştii britanici au crezut iniţial că este vorba despre o înşelătorie şi că pupitrul nu a fost de fapt găsit, dar în mailul în care erau anunţaţi că obiectul a fost găsit era şi un număr de telefon. „Am sunat persoana, care nu vorbea foarte bine engleză, şi ea mi-a spus că a văzut piesa neobişnuită într-un sat din România, iar când s-a uitat la ea, a observat înscrisul cu biserica Ashton Keynes. A căutat pe internet şi imediat mi-a trimis un mail“, a spus ofiţerul Steve Harvey.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite