FOTO „Antipa“ intră în rândul celor mai mari muzee ale lumii. Vezi aici care sunt acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de bucureşteni au luat cu asalt Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa", care s-a redeschis după doi ani de lucrări. În ziua inaugurării, încasările din biletele vândute s-au ridicat la 31.000 de lei.

Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa" intră astfel în rândul celor mai mari muzee de istorie naturală ale lumii, alături de Muzeul Ozeaneum sau de Muzeul American de Istorie Naturală.

Muzeul de Istorie Naturală, din Londra

Instituţia din Marea Britanie se situează pe primul loc în topul mondial al muzeelor de ştiinţe ale naturii şi găzduieşte peste 70 de milioane de exponate, printre acestea regăsindu-se toate formele de viaţă cunoscute şi studiate de omenire timp de 250 de ani.

Piesele adunate în acest muzeu au fost strânse cu migală în ultimele două secole, colecţiile fiind interesante datorită ciudăţeniilor care pot fi văzute aici. Dintre acestea putem enumera plantele aduse de Căpitanul Cook din expediţiile sale, fosilele de dinozauri sau colecţiile de meteoriţi.

Muzeul de Istorie Naturală, din Statele Unite ale Americii

Muzeul de Istorie Naturală, din Statele Unite ale Americii

Unul dintre cele mai mari muzee din lume este localizat în apropiere de Central Park din Manhattan, New York. Instituţia conţine peste 32 de milioane de specimente de plante, iar istoria biologiei umane, a meteoriţilor, mineralelor şi fosilelor sunt doar câteva dintre subiectele relaţionate cu natura găzduite aici. Colecţiile acestui muzeu sunt expuse în cele 25 de clădiri ale instituţiei, iar personalul muzeului numără peste 200 de oameni.

Reprezentanţii muezului se mândresc cu planetariul Hayden, o clădire din sticlă în formă de cub, înaltă de peste 27 de metri, dar şi cu faptul că scenele din sălbăticie sunt reproduse perfect.

Institutul Smithsoian, din Washington

Institutul Smithsoian este cel mai mare complex de muzee şi centre de cercetare din lume, fiind compus din 16 muzee şi galerii, precum şi Parcul Zoo Naţional. La Smithsoian sunt expuse peste 142 de milioane de obiecte, care reprezintă cele mai importante amintiri ale ţării, principala atracţie fiind galeria muzeului naţional al istoriei americane.

Muzeul din Washington a găzduit şi celebrul film „O noapte la muzeu“, în care exponantele prindeau viaţă. Printre atracţiile institutului se mai regăsesc şi Sala de Geologie, Sala Istoriei Umane şi Sala Dinozaurilor.

Muzeul Ozeaneum, din Germania

Muzeul Maritim din Marea Baltică are patru locaţii, dintre care Ozeaneum, din Stralsund, are cei mai mulţi vizitatori, în anul 2010 fiind distins cu importantul premiu „Muzeul European al Anului“. Instituţia a fost inaugurată în anul 2008, dar în fiecare zi muzeul se îmbogăţeşte cu noi exponate. La Ozeaneum sunt expuse atât exponate vii, cât şi fosile.

Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa"

După ce a fost renovat timp de doi ani, muzeul „Antipa“ a devenit cel mai modern muzeu din România. În ziua inaugurării, aproximativ 5 oameni pe minut au intrat în clădire şi au avut o experienţă de neuitat.

Click pe imagini pentru a vedea cum arată interiorul muzeului

Noua faţă a Muzeului Antipa din Bucureşti
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite