Munţii Himalaya ar putea rămâne fără zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munţii Himalaya
Munţii Himalaya

Alpiniştii care escaladează Munţii Himalaya, în special Everestul, afirmă că schimbările climatice din ultimii ani ar putea avea un efect dezastruos aspura muntelui. Aceştia spun că vârful Everestului riscă să se dezgheţe, ceea ce ar duce la producerea unor catastrofe naturale.

Temerile alpiniştilor au venit ca urmare a avertizărilor meteo din ulrima perioadă conform cărora clima din Munţii Himalaya se schimbă, iar oamenii din acea zonă se află în pericol. Mai mult de atât, Statele Unite ale Americii finanţează o misiune care are ca scop salvarea vârfului Everest, a cărui dezgheţare poate provoca inundaţii majore.

Conform alpiniştilor şi localnicilor, dezgheţarea munţilor poate avea loc cât mai curând, chiar şi la înălţimi de peste 8.000 de metri, anunţă The Guardian. Oamenii de ştiinţă nu se grăbesc însă să afirme că Himalaya este în pericol, deoarece ONU a afirmat eronat că gheţarii din Himalaya ar putea dispărea în anul 2035. „În urmă cu un an, când am escaladat Everestul, am făcut-o fără pantofi cu crampoane, deoarece era mai multă piatră decât zăpadă. Dacă făceai asta în trecut, te-ai fi sinucis, deoarece era foarte multă gheaţă şi ai fi alunecat“, a spus John All, un alpinist din Nepal.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite