Gestul incredibil al unei tinere: a refuzat Universitatea Oxford, pe motiv că instituţia nu se ridică la standardele ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elly Nowell, o tânără din Marea Britanie care aplicase pentru un loc la facultatea de drept de la Universitatea Oxford, este probabil cea mai curajoasă fată din lume: a trimis o scrisoare către cei din conducerea instituţiei, prin care îi aunţa pe aceştia că nu mai este interesată să studieze la ei.

Tânăra aplicase pentru un loc la Colegiul Magdalen, din cadrul Universităţii Oxford, a mers la interviu, însă nu a mai aşteptat răspunsul instituţiei şi a redactat o scrisoare în care îi ironizează. „Regret să vă informez, dar această instituţie nu se ridică la standardele mele. Poate veţi fi dezamăgiţi de decizia mea, dar aţi concurat cu multe universităţi de prestigiu“, a scris Elly, încercând să imite formulele politicoase de respingere a candidaţilor, pe care le foloseşte Universitatea Oxford.

Elly Nowell a vorbit despre povestea ei la BBC, afirmând că nu a mai fost interesată de Oxford din cauza atitudinii formale şi tradiţionaliste a instituţiei, dar şi din cauza faptului că aceasta îi favorizează pe tinerii care provin din sistemul privat de învăţământ. Din spusele fetei reiese că ea îşi doreşte să ajungă la University College din Londra şi că nu a fost interesată niciodată de Oxford, ci doar a vrut să aplice acolo pentru a avea mai multe opţiuni.

Conducerea universităţii nu a vrut să comenteze pe această temă, iar toată lumea se întreabă acum dacă fata ar fi fost sau nu acceptată de instituţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite